For første gang: Spanske dødstal under 100

Corona
Ikke alle regioner i Spanien nyder godt af de nye, mere lempelige retningslinjer. Her demonstrerer borgerne i Madrid. (Foto: Ritzau Scanpix)

Landet oplever sin bedste dag siden nedlukningen af samfundet

Der er lysere tider på vej i Spanien. Landet har været særdeles hårdt ramt af corona-pandemien, men nu er der tegn på bedring.

For første gang siden Spanien lukkede samfundet ned i midten af marts, er det daglige dødstal nemlig nu under 100. Helt præcist 87. Det er langt under, da udbruddet toppede 2. april, hvor der blev registeret hele 950 døde.

Det reelle dødstal i Spanien er dog formentlig højere. I statistikken medregner man ikke personer, der dør på et plejehjem, men kun dem, der er testet positive for Covid-19. Og i perioden fra 17. marts til 5. maj er dødeligheden i landet 56 % højere end normalt, ifølge Financial Times.

Den spanske regering har som følge af de postive nyheder sat gang i en forsigtig genåbning af landet. Børnene må nu forlade deres hjem, hvor de ellers har opholdt sig i to måneder, og det er også blevet tilladt at gå ture og motionere udendørs.

De mere lempelige regler gælder dog ikke hele landet – i Madrid og Barcelona er borgerne fortsat underlagt voldsomme restriktioner. Men i alt er grebet blevet løsnet for omkting 70 % af den spanske befolkning.

Ialt har mere end 27.000 mennesker mistet livet til corona i Spanien.