Folketingspolitiker truet med tæsk af fisker
Et sammenstød med en fisker i Hanstholm endte ifølge Ib Poulsen (DF) med trusler om tæsk. Foto: Folketinget
Et sammenstød med en fisker i Hanstholm endte ifølge Ib Poulsen med trusler om tæsk.

Fredag formiddag udviklede et optrin mellem en fisker og Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, sig på havnen i Hanstholm.

Ifølge politikeren blev han lovet tæsk, hvis han dukker op til gallafesten lørdag aften i anledning af havnens 50-års fødselsdag. Det skriver avisen Nordjyske.

- Der var en fisker, der henvendte sig til mig med bævende læber og sagde, at hvis jeg kom til gallafesten, ville jeg få tæsk, siger Ib Poulsen til Ritzau.

Nordjyske talte fredag med fiskeren, der hedder Benny Rasmussen. Han afviser at have lovet Ib Poulsen tæsk.

- Jeg sagde til ham, at jeg ikke længere hilser på ham og kaldte ham en klovn, siger han til Nordjyske.

- Ja, det kan godt være, at jeg fik sagt til ham, at han risikerer at få tæsk, hvis han kommer til festen. Der er i hvert fald rigtig mange, der er sure på ham. Men det er ikke af mig, han får tæsk. Jeg slår ikke på nogen.

Fredag aften fulgte fiskeren op med en undskyldning på Facebook.

- Jeg vil gerne beklage og undskylde ordlyden i den udtalelse, jeg er kommet med over for Ib Poulsen. Det var bestemt ikke gennemtænkt, skriver han blandt andet i et opslag i en facebookgruppe ifølge Nordjyske.

Han fortæller, at han har undskyldt over for Ib Poulsen.

- Ib og jeg er måske ikke enige om alt, men han er naturligvis altid velkommen i Hanstholm og til en snak om fiskeri om bord på vores båd. Ingen bør føle sig truet af hverken mig eller nogen andre, lyder det.

Ifølge fiskeriordføreren skyldes fjendtligheden politikerens modstand mod de såkaldte kvotekonger.

Ib Poulsen har været havnebetjent på Hanstholm Havn. Han har dog for tiden orlov fra sin stilling. Han har endnu ikke tænkt sig at anmelde sammenstødet til politiet.

- Jeg har sendt det videre til nogen, som kigger på det og vurderer det. Indtil nu har jeg ikke tænkt mig at gøre noget. Men jeg har to billige billetter til salg. Det bliver, hvad der kommer ud af den sag, siger Ib Poulsen med henvisning til lørdagens havnefest.

/ritzau/