Folk på kontanthjælp sat til at feje gårdsplads: Vikarbureau skaffer ledige småjobs
Aalborg Kommune har oprettet et vikarbureau, der formidler småjobs til kontanthjælpsmodtagere. De kan blandt andet blive sat til at feje gårdsplads. Foto: Shutterstock/ Ritzau Scanpix
Aalborg Kommune har oprettet et vikarbureau, der formidler småjobs til kontanthjælpsmodtagere, skriver DR.

Fej en gårdsplads, scan nogle dokumenter, aflevér en pakke.

Det kan lyde som trivielle opgaver, men for ledige aalborgensere kan de betyde, at der er penge på kontoen sidst på måneden.

Aalborg Kommune har oprettet et vikarbureau, der formidler småjobs til kontanthjælpsmodtagere. Det giver dem mulighed for at overholde 225-timersreglen, så de ikke bliver trukket i ydelsen. Og måske en mulighed for at komme nærmere på et rigtigt arbejde. Det skriver DR

- Vi giver nogle borgere en chance på arbejdsmarkedet - med nogle få timer til at begynde med, og så håber vi, at det kan udvikle sig til mere, siger jobcenterchef Jesper Dahlgaard.

Ind til videre er ti kontanthjælpsmodtagere kommet i arbejde via vikarbureauet.

Og selv om de ofte løser små og enkle opgaver, så kommer deres indsats ikke kun dem selv til gode, understreger konsulent Frida Tarp fra Aalborg Kommunes erhvervsrådgivning, Business Aalborg:

- Virksomhederne får løst nogle helt konkrete opgaver, som de i dag måske forsømmer. Eller som de lader løse af en anden medarbejder, der måske kunne bruge sin tid bedre.

Når man får et job via vikarbureauet, arbejder man typisk fem-ti timer om ugen. Og man får lov til at beholde 25 kroner af hver timeløn ved siden at kontanthjælpen.