Fogh i krig for sit eftermæle: Løkke og Thorning blegner ved siden af mig
Anders Fogh Rasmussen (V) skyder med skarpt mod sine to efterfølgere på statsministerposten. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv
Den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) forsvarede torsdag den politik, der blev ført, mens han var regeringsleder. Samtidig skød han med skarpt mod sine to efterfølgere på posten.

Der er intet at komme efter.

Det mantra har man efterhånden hørt tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) sige utallige gange.

Ikke desto mindre gentog han det torsdag, da han holdt foredrag på Økonomisk Institut i København. Her kom han ind på den økonomiske politik, der blev ført, mens han var statsminister i perioden 2001-09.

Det skriver Altinget.dk.

- I forhold til finanskrisen har jeg ingen fortrydelser. Overhovedet. Vi gjorde, hvad vi kunne. Vi var gældfrie og havde tilgodehavende, da krisen ramte. Selv hvis jeg havde vidst, at finanskrisen ville komme, var der intet, jeg ville have gjort anderledes, sagde han ifølge Altinget.dk.

Og på grund af, at Danmark blev gældfri i den tid, han var statsminister, så mener han, at landet stod bedre rustet i forhold til finanskrisen, der indtraf i 2008.

Også hans to efterfølgere på posten, Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt, fik torsdag et par tvivlsomme bemærkninger med på vejen.

- Vi gennemførte i 2006 den største velfærdsreform, der nogensinde er gennemført i Danmarkshistorien. Der er hverken før eller siden gennemført noget lignende. Det, der siden er gennemført, blegner noget ved siden af. Helle Thorning fik gennemført nogle småtterier. Lars gjorde noget klogt, da finanskrisen ramte, ved at fremrykke den forhøjede pensionsalder, som vi havde gennemført i 2006, lød det fra Anders Fogh Rasmussen torsdag.

Ifølge Altinget.dk afviklede Danmark sin enorme offentlige gæld på 297 milliarder, mens Anders Fogh Rasmussen var statsminister.