Føtex siger farvel til kunde: Ville ikke betjenes af ansat med tørklæde

Arkivfoto. (Foto: Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix )

En 62-årig mand fra Fredericia må finde et nyt sted at handle ind, efter han sagde nej til at blive betjent af en Føtex-ekspedient med tørklæde på.

- Nej!

Sådan lød det kontante svar fra en 62-årig mand, da han blev tilbudt hjælp af en ekspedient til at finde et par cowboybukser i den rigtige størrelse i Føtex i Randers.

Ekspedienten var en 16-årig pige, der bar tørklæde, og dén hovedbeklædning var den midaldrende mand fra Fredericia ikke tilfreds med. Han bad derfor om at få hjælp af en anden af de ansatte, men det ønske blev afvist af supermarkedet på Mariagervej i den østjyske handelsby.

- Jeg vil bare gerne ekspederes neutralt, og jeg ønsker ikke at blive påduttet nogen religion, når jeg kommer som kunde i Føtex. Det kan jeg ikke være den eneste, der mener, siger Bjarne Larsen til JydskeVestkysten.

Rolf Hansen er chef i Føtex på Mariagervej i Randers, og han bekræfter forløbet over for TV 2.

Han siger til tv-kanalen, at han talte i telefon med den utilfredse kunde efter episoden. Varehuschefen forklarede i telefonen, at den 62-årige mand måtte finde et andet sted at handle ind, hvis han ikke kunne acceptere butikkens ekspedienter og deres beklædning.

- Hun har været her i et stykke tid. Hun er født og opvokset i Danmark, og hun taler flydende dansk. Jeg kigger ikke på hende som ’hende med tørklæde’, ligesom jeg ikke kigger på folk som tykke eller tynde. Jeg kigger på personen, siger Rolf Hansen til TV 2.

Den 16-årige pige, der er født og opvokset i Randers med somaliske forældre, udtaler til JydskeVestkysten, at hun var i chok og ikke vidste, hvad hun skulle gøre, da kunden afviste at få hjælp af en person med tørklæde.

I 2013 valgte Dansk Supermarked - der i dag hedder Salling Group - at tillade, at ansatte i deres butikskæder må bære tørklæder.

Dermed ændrede Dansk Supermarked kurs på området, da de tilbage i 2005 fik Højesterets ord for, at det var i orden, at de forbød de ansatte at bære religiøse tørklæder i arbejdstiden.

Men protester fra unge muslimske kvinder var årsag til, at supermarkedsgiganten valgte at tage tørklædeforbuddet op til genovervejelse. Forbuddet blev den 30. maj 2013 ophævet med øjeblikkelig virkning.