Førtidspensions-sager kan blive genbehandlet: Flertal tegner sig udenom borgmester
beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Foto: Asger Ladefoged/Scanpix/arkiv
Et flertal på Københavns Rådhus vil have kommunen til at kigge på sager om førtidspension en ekstra gang. Dermed tegner der sig et flertal udenom beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Modsat beskæftigelsesborgmesteren i København vil et flertal på rådhuset angiveligt vende bunken af førtidspensionssager. Det skriver Fagbladet 3F.

Meldingerne kommer efter, at juridiske eksperter vurderer, at forvaltningen i kommunen ikke overholder god forvaltningsskik, når kommunen undlader at genbehandle de sager om førtidspension, der hænger fast i systemet i årevis.

- De borgere, der har været i systemet i lang tid, skal man kigge på. Vi skal finde ud af, hvad planen er med dem, siger Enhedslistens medlem af Beskæftigelses og Integrationsudvalget Gyda Heding.

Enhedslisten bakkes op af Alternativets medlem af beskæftigelsesudvalget Badar Shah og Astrid Aller fra Socialistisk Folkeparti.

Hun mener, at kommunen er nødt til at se på de borgere, hvis udredning varer i årevis:

- Hvis vi har flere sager, der ligner dem fra taskforcen, så synes jeg, vi skal tage dem op og se målrettet på dem, siger Astrid Aller.

Diskussion dukkede op, da kommunen i forrige uge modtog en voldsom kritik af sagsbehandlingen for de borgere, der venter på en afklaring til førtidspension eller fleksjob.

Dansk Folkepartis gruppeformand på rådhuset, Carl Christian Ebbesen, mener ikke, det er rimeligt, hvis borgere bliver ramt af borgmesterens beslutning.

- Når københavnerne har ret til at få genbehandlet sager, så har kommunen også pligt til at tage dem op, siger han.

Socialdemokraterne og Radikale Venstre har umiddelbart de samme ønsker til forvaltningen, men vil drøfte det, når Beskæftigelsesudvalget i juni skal lægge en plan på baggrund af taskforcens anbefalinger.

Beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) vil ikke love de københavnere, der i øjeblikket venter på en afgørelse, at deres sager genbehandles.

Hun skriver, at partierne nu skal drøfte, hvordan de sikrer hurtigere fremdrift i sagerne.

- Og jeg glæder mig til at høre, hvad de andre partier mener, at der skal lægges vægt på i det videre arbejde, skriver hun i en mail til Fagbladet 3F.