Fødevarestyrelsen advarer: Fugleinfluenza fundet i danske ænder
Der er fundet fugleinfluenza i ænder på Møn og Christiania. Sygdommen er ikke farlig for mennesker.
Der er fundet fugleinfluenza i ænder på Møn og Christiania i København, skriver Fødevarestyrelsen. Arkivfoto.
Der er fundet fugleinfluenza i ænder på Møn og Christiania i København, skriver Fødevarestyrelsen. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Der er blevet fundet fugleinfluenza to steder i Danmark, og det kan ikke udelukkes, at flere fugle er smittet.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er DTU Veterinærinstituttet, der har fundet sygdommen med det formelle navn H5N8 i en gruppe troldænder på Møn og i en enkelt troldand på Christiania i København.

Ifølge Fødevarestyrelsen smitter sygdommen normalt ikke mennesker, og hos FN er der endnu ikke registreret tilfælde af smittede mennesker.

Til gengæld kan det gå ud over andre fugle og dermed eksporten, hvis smitten breder sig. Sådan lyder advarslen fra Fødevarestyrelsens souschef, Stig Mellergaard.

- Derfor er det så vigtigt, at både hobbyavlere og professionelle sikrer sig, at deres fjerkræ ikke kommer i kontakt med vilde fugle eller deres fugleklatter.

- Derfor skal fjerkræ så vidt muligt flyttes indenfor, ligesom man skal skifte fodtøj, når man går i stalden, så man ikke slæber sygdommen inden for i besætningerne, siger han.

Tidligere på ugen skrev Flensborg Avis, at der var fundet fugleinfluenza hos mange fugle i byen Plön. Den ligger omkring 100 kilometer syd fra den tyske grænse.

Det fik ifølge avisen Slesvig-Holstens miljø- og landbrugsminister, Robert Habeck, til at forbyde delstatens 12.000 fjerkræavlere at have fjerkræ gående udendørs.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.