FOA: Overvej nej til a-kasse - medlemmer skal ikke tages i røven

Forbundsformand Dennis Kristensen, FOA, er ikke sikker på, at hans medlemmer behøver en a-kasse. (Foto: Foto: Jørgen True/studie-e/arkiv/Jørgen True/studie-e)

FOA og 3F vil gøre deres medlemmer opmærksom på, at det måske ikke kan betale sig at være med i en a-kasse.

FOA og 3F vil gennem dagblade og på de sociale medier bruge midler på at sætte fokus på dagpengenes manglende værdi.

Det skal gøre nogle af de to fagforeningers medlemmer opmærksom på, at det måske ikke er pengene værd at være med i a-kasse.

Det skriver erhvervsmediet Finans.dk torsdag.

- Det er en ærlig bekymring, som jeg også har haft, men jeg er nødt til at tale rent ud af posen til mine medlemmer, hvis udviklingen ikke stopper nu. Mine medlemmer skal ikke tages i røven, siger FOA-formand Dennis Kristensen til Finans.dk.

A-kasserne står for udbetalingen af dagpenge. Det finansieres dels fra staten, dels fra medlemmernes kontingent.

Dennis Kristensens anke er, at forskellen på at være på dagpenge og få en almindelig LO-løn udbetalt er vokset og har udsigt til at vokse så meget frem mod 2025, at det for nogle af FOA's lavest lønnede ikke kan betale sig.

Som en forsikring mod arbejdsløshed, vil værdien af forsikringen ikke stå mål med kontingentet, lyder rationalet.

Derfor vil FOA og 3F have Christiansborg til at sikre, at systemet kan betale sig, hvis det skal forsætte med at eksistere.

- Systemet har eksisteret siden 1907, men der står ingen steder skrevet, at det skal vare for evigt. Det kan jo blive for ringe, siger Dennis Kristensen til Finans.dk.

3F er Danmarks største a-kasse ifølge akasser.dk. Her kan man læse, at a-kasser målrettet vellønnede grupper på arbejdsmarkedet har et stigende antal medlemmer. Det gælder eksempelvis Magisternes Arbejdsløshedskasse.

3F havde i juni 235.000 medlemmer. FOA havde 146.000.

/ritzau/