FOA-afdeling kalder ikke-medlemmer for nasserøve: Kolleger skal fryse dem ude
- Lige den tråd vil jeg derfor nu tage en snak med vores organisation om, for det er ikke særlig positivt. Godt nok har vi aftalt ikke at være for stringente og topstyrede, når det drejer sig om Facebook, men det her er ikke i orden, siger Sigurd Gormsen til Sjællandske. Foto: FOA Sjælland
FOA Sjælland har i et Facebook-opslag kaldt ikke-medlemmer af fagforeningen for 'nasserøve' og beder sine medlemmer om at holde disse kolleger ude af det sociale fællesskab.

"Nasserøve" og "udeluk dem fra arbejdspladsens sociale fællesskab".

Tonen er skarp i FOA Sjællands Facebook-opslag fra 16. maj. De raser over, at kolleger til FOA-medlemmer vælger såkaldte gule fagforeninger eller fagforeninger uden overenskomster.

"Derfor denne opfordring til lige præcis DIG som FOA medlem om ikke at acceptere (disse, red.) kolleger på arbejdspladsen," står der i opslaget.

"De er slet og ret nogle nasserøve, der lukrerer på de aftaler, som de, der er en del af fællesskabet, har kæmpet og betalt for!"

Se Facebook-opslaget nederst i artiklen

I Facebook-opslaget opfordrer de deres medlemmer til at "sætte disse nassere stolen for døren og udelukke dem af arbejdspladsens sociale fællesskab".

Opslaget fik ikke-medlem Hanne Bølling Nielsen til tasterne. Hun skriver i en kommentar på Facebook, at hun er forarget over, at FOA blander sig i det sociale fællesskab. Derudover er det ifølge hende voksenmobning, skriver Sjællandske.

- Det er uartigt. Vi prøver at lære vores børn at tale ordentligt til hinanden, mens en så stor fagforening tilsyneladende ikke kan finde ud af det. Det er uklædeligt, siger Hanne Bølling Nielsen, som ikke arbejder et sted med FOA-overenskomst, til sn.dk.

I virkeligheden IKKE fagforeninger

Opfordringen fra FOA Sjælland kommer, fordi foreningen har haft en medlemstilbagegang. Og de advarer nu mod de såkaldte gule fagforeninger:

- Som i virkeligheden IKKE er fagforeninger, men forretninger, hvis formål udelukkende er at tjene penge, skriver FOA i opslaget.

Afdelingsformand Sigurd Gormsen i FOA Sjælland siger til Sjællandske, at han ville have grebet tonen anderledes an, hvis han selv skulle skrive et sådant opslag på Facebook. 

- Vi skal snakke ordentligt til alle mennesker, uanset om de er medlemmer eller ej. Det er ikke politikken at tale sådan, siger Sigurd Gormsen, som ikke havde set opslaget, før Sjællandske kontaktede ham.

- Lige den tråd vil jeg derfor nu tage en snak med vores organisation om, for det er ikke særlig positivt. Godt nok har vi aftalt ikke at være for stringente og topstyrede, når det drejer sig om Facebook, men det her er ikke i orden, siger Sigurd Gormsen til Sjællandske. 

Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra FOA-formand, Dennis Kristensen.