FN: Rekordmange var fordrevet fra deres hjem i 2017

16,2 millioner personer blev fordrevet i 2017, viser tal fra FN's Flygtningehøjkommissariat. Det svarer til over 44.000 hver dag i gennemsnit. (Foto: Foto: Tim Cocks/arkiv/Reuters)

Igen i 2017 steg antallet af personer på flugt fra deres hjem, viser tal fra FN's Flygtningehøjkommissariat.

2017 blev femte år i træk, hvor antallet af personer i verden, der er fordrevet fra deres hjem på grund af krig, vold eller anden forfølgelse, satte en kedelig rekord.

Det viser den årlige rapport "Global Trends" fra FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Ifølge rapporten blev 68,5 millioner personer rundt om i verden fordrevet i 2017. Tallet dækker både over personer fordrevet internt i deres hjemland, og folk der er flygtet til et andet land.

Den fortsatte krise i lande som Sydsudan og DRCongo samt det store antal rohingyaer på flugt fra Myanmar er årsagen bag stigningen, skriver UNHCR i rapporten.

16,2 millioner personer blev fordrevet i 2017. Det svarer til over 44.000 hver dag i gennemsnit. Mange har været fordrevet i længere tid og har måttet flygte flere gange.

- Stigningen sker på grund af langvarige konflikter og manglende løsninger på dem, siger FN's højkommissær for flygtninge, Filippo Grandi, ifølge nyhedsbureauet AP.

Personer, der er flygtet fra sit hjemland på grund af konflikt eller forfølgelse, udgør 25,4 millioner. Det er en stigning på 2,9 millioner i forhold til 2016 og den største stigning, UNHCR nogensinde har registreret fra ét år til et andet.

Antallet af internt fordrevne mennesker på verdensplan faldt en smule fra 40,3 millioner i 2016 til 40 millioner i 2017.

Antallet af asylansøgere, der ved årets udgang ventede på resultater af deres ansøgning, er dog steget fra 300.000 i 2016 til 3,1 millioner i 2017.

- Vi er nået til et punkt, hvor evnen til succesfuldt at håndtere fordrevne personer kræver en ny og langt mere omfattende indsats, så lande og samfund ikke skal klare det selv, siger Filippo Grandi ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/AP