Debatindlæg Flygtning: Det kører for min integration, men en forfærdelig fremtid venter mig

Mohamad Abd Almonam er flygtning, debattør og gymnasieelev.

Jeg er en af de syriske flygtninge, der overlevede krigen i Syrien, og som var heldig i slutningen af 2015 at finde en ny og stabil tilværelse i Danmark. Rent juridisk er jeg flygtning, fordi jeg blev tilkendt asyl af danske myndigheder, og dermed har jeg et opholdsgrundlag, som gives til flygtninge, når de flygter fra noget.

Men fungerer jeg i Danmark som flygtning, der er dybt traumatiseret, og som kun har brug for fred og ro? Med dette indlæg vil jeg kort fortælle jer lidt om, hvad jeg har udrettet i Danmark de forgangne tre år, og hvad jeg er i gang med at udrette på nuværende tidspunkt.

Jeg har de forgangne to år været aktiv i den offentlige debat, hvor jeg har deltaget i flere forskellige debatmøder med forskellige toppolitikere. Jeg skriver konstant indlæg, kommentarer og kronikker til danske aviser. Jeg har sågar inviteret mig selv til en kop kaffe med Morten Messerschmidt, Mads Fuglede og Marie Krarup. Jeg mener, at det at tale med mine politiske modstandere er den rette måde at kunne finde fælles løsninger på, og det er en værdi for mig, som jeg til enhver tid vil værne om.

Heldigvis fik jeg æren af, at dagbladet Politiken har udvalgt mig til en stor konkurrence. Det er en konkurrence, hvor der bliver udvalgt 32 forholdsvis unge mennesker fra forskellige politiske partier og interesseorganisationer. I den konkurrence vil man igennem rationale og saglige argumenter knokle og arbejde røven ud af bukserne for at kunne bære titlen Danmarks bedste debattør.

Så på den ene side kører det rigtig godt for min integration, men på den anden side er der en forfærdelig fremtid, der venter mig.

Det såkaldte paradigmeskift er noget, der kommer til at ramme enhver person med midlertidigt ophold, og som går ud på, at man skal sendes ud af Danmark. Uanset hvor godt integrationen går, så udelukker det ikke, at man som flygtning er her midlertidigt, og så længe at freden sænker sig, så skal man tage hjem.

Selv det, at jeg nu bliver betragtet af nogle politikere som begavet, velfungerende og velintegreret, står ikke i vejen for den nuværende hjemsendelsesstrategi i dansk udlændingepolitik. Men kan det ændre noget, hvis jeg nu yder en ekstraordinær indsats og vinder konkurrencen og bliver Danmarks bedste debattør?

Står det til Dansk Folkeparti, skal det absolut ikke spille en rolle i forhold til, at jeg kan få tilknytning til Danmark. Jeg er i bund og grund en flygtning efter Dansk Folkepartis opfattelse. Med andre ord er jeg en midlertidig borger, der hurtigst muligt skal hjem igen.

Skal jeg så nu tænke på at skulle forberede mig på at blive sendt hjem med en stor risiko for tortur, når jeg havner i Syrien? Eller skal jeg bruge alle min energi og kræfter på at bære titlen Danmarks bedste debattør med det håb, at jeg kan få lov at blive her?

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News