Flybesætning mistænkes for narkosmugling for millioner

AUSTRALIA-MALAYSIA-AVIATION-EMERGENCY-MALAYSIA AIRLINES (Foto: Mal Fairclough/Ritzau Scanpix)

Kabinepersonale fungerede som kurer for narkokriminelle, mener australsk politi.

En flybesætning mistænkes for at være del af et kriminelt netværk, som gennem flere år har smuglet ulovlige stoffer fra Malaysia ind i Australien.

Det oplyser australsk politi onsdag ifølge flere australske medier.

De seneste to uger er otte personer blevet anholdt i Melbourne som led i en politiaktion mod en gruppe af kriminelle med vietnamesiske rødder.

Blandt de anholdte er en kvindelig kabinemedarbejder fra det malaysiske flyselskab Malindo Air og yderligere en medarbejder fra selskabet, skriver news.com.au.

De to skjulte angiveligt stofferne på deres krop. Den ene har fortalt politiet, at de 20 gange havde medbragt narko på flyvninger til Australien.

Politiet har i aktioner mod syv ejendomme i Melbourne beslaglagt heroin med en gadeværdi på anslået 14,5 millioner australske dollar samt otte kilo metamfetamin med en skønnet værdi på 6,4 millioner dollar.

De nævnte beløb svarer til næsten 95 millioner danske kroner.

Desuden er der også fundet et halvt kilo kokain på adresserne, og efterforskerne har også beslaglagt biler - blandt andet en Porsche - samt en betydelig mængde kontanter.

Besætningsmedlemmerne havde ifølge politiet til opgave at tage narkoen med på flyvninger til Sydney og Melbourne.

- Det var et godt organiseret syndikat, som vi ved har opereret i det skjulte over hele Australien i flere år, siger Tess Walsh, assisterende kommissær ved politiet i delstaten Victoria.

Seks af de otte anholdte er fængslet, indtil de i maj igen skal for en dommer, mens to er løsladt mod kaution.

Chefen for grænsepolitiet i Victoria, Craig Palmer, understreger, at ansatte hos flyselskaber ikke er hævet over loven.

- De kan som alle andre blive undersøgt ved grænsen og står over for betydelige straffe, hvis de bliver grebet i at udnytte deres position til at forsøge at slippe uden om vores grænsekontrol, siger han.

I juni sidste år blev en kabinemedarbejder fra Malaysia Airlines anholdt i lufthavnen i Melbourne for forsøg på at indsmugle 3,5 kilo heroin i sin bagage. Den 33-årige mand er tiltalt for narkosmugling.

/ritzau/