Fly og skibe ind i søgning efter passagerfly
Et passagerfly fra Air Asia er forsvundet. Flyet var på vej fra Singapore fra byen Surabaya i Indonesien. Foto: Lai Seng Sin/AP
Passagerfly fra AirAsia har været savnet i timevis. Det var på vej fra Indonesien til Singapore.

Militæret i Singapore er klar til at hjælpe i den eftersøgning, der er sat i gang efter et passagerfly, som søndag er forsvundet på sin rute mellem Indonesien og Singapore.

Flyet har flere end 155 personer om bord, og myndighederne har i timevis ikke kunnet kommet i kontakt med det.

Både Singapores luftvåben og flåde er blevet aktiveret i forbindelse med det savnede fly fra AirAsia.

- To C130-fly er allerede på standby til dette formål. Vi er klar til at hjælpe i eftersøgnings- og redningsarbejdet, skriver luftfartsmyndighederne i Singapore i en meddelelse.

Samtidig oplyses det, at der i Changi-lufthavnen i Singapore er blevet etableret et venteområde med "alle nødvendige" faciliteter til pårørende til personer på det savnede fly.

Ifølge Hadi Mustofa fra det indonesiske transportministerium mistede kontroltårnet i Jakarta kontakt med flyet klokken 6.17 lokal tid (00.17 dansk tid). Flyets besætning havde bedt om en alternativ rute, inden man mistede kontakten.

Efter planen skulle flyet være landet i Singapore klokken 8.30 lokal tid.

149 indonesere, tre koreanere, en singaporeaner, en brite og en person fra Malaysia er om bord på flyet, oplyser indonesisk tv.

/ritzau/Reuters