Flugtkonge sigtes for røveri mod Superbrugs
Fyns Politi sigter flugtkonen, Brian Bo Larsen, for røveri mod brugs. Foto: Colourbox/free
Fyns Politi mener, at flygtet fange fra Statsfængslet i Vridsløselille begik røveri i Kværndrup.

Den såkaldte flugtkonge begik søndag aften røveri mod Superbrugsen i Kværndrup, inden han nogle timer senere blev anholdt iført paryk nær Odense.

Det hævder Fyns Politi, der har sigtet den 40-årige Brian Bo Larsen for røveriet.

I et grundlovsforhør mandag eftermiddag ved Retten i Svendborg skal en dommer afgøre, om der er grundlag for at varetægtsfængsle ham.

Natten til mandag blev han anholdt i Birkum sydøst for Odense, hvor en bil var kørt fast på en græsplæne.

En opskræmt kvinde havde ringet til politiet, fordi en bil fræsede rundt på hendes græsplæne. Den kørte ind i plankeværk og træer, og af og til steg føreren ud og råbte og skreg.

Da politiet nåede frem, sad der en kvinde i bilen. Hun er en prostitueret, som føreren forinden havde samlet op i Odense, har politiet fortalt.

Manden gemte sig i noget buskads i nærheden. Politiets hunde snusede sig frem til manden, der viste sig at være identisk med den eftersøgte.

Betjente hev parykken af hans hoved, og så stod det helt klart, at den flygtede var fanget.

Den 13. december stak han af fra Statsfængslet i Vridsløselille. Efter at have savet tremmer i et vindue over brugte han to rebstiger til at komme ud i friheden.

Adskillige gange tidligere er det lykkedes for Larsen at slippe ud af fængsler. Den seneste dom lød på syv år for røveri.

Nu forbereder politiet endnu en røverisag imod ham. To ansatte i Superbrugsen i Kværndrup blev søndag aften af en mand med oversavet jagtgevær truet til at tømme kassen.

Begge var så skræmte af røverens trusler, at de i 15 minutter efter gerningsmandens flugt blev liggende på gulvet.

Desuden sigtes Larsen for at have stjålet den bil, der kørte fast på græsplænen og for at have overtrådt færdselsloven.

/ritzau/