Flove over nøgne kroppe: Nu tilbyder svømmehal privat bad

For ikke så mange år siden var det helt naturligt at bade og klæde om sammen med andre, når man gik i svømmehal eller til træning. Det har ændret sig. (Foto: Foto: Scanpix/Modelfoto)

Især unge er blevet mere blufærdige og bryder sig ikke om at klæde om foran andre.

En række svømmehaller er begyndt at opføre skillevægge i badrummene og sågar enerum med egen bruser, skriver Berlingske. Det sker, fordi mange unge føler ubehag ved at klæde om og være afklædt i selskab med fremmede.

En af svømmehallerne er Danmarks største bade- og svømmeanlæg, Svømmestadion Danmark i Esbjerg, der i november installerede skillerum for at sikre mere privatliv ved vaskningen. Det skriver Berlingske.

"Vores gæster er blevet mere blufærdige, og det bliver hele tiden sværere at få især unge mennesker til at gå i brusebad, inden de går i svømmehallen," oplyser idrætsinspektør Henrik Due.

Han vurderer, at det især er kvindelige badegæster i 30-års alderen og nedefter, der føler ubehag ved at klæde sig af og bade i selskab med andre. Derfor er det i første omgang kun i badeafsnittet for kvinder, at der er opsat skillevægge mellem bruserne.

"Der er et stigende antal gæster, der søger familieomklædningen, så der er rift om at komme ind her. I familierummet kan man lukke døren og være sig selv, når det kommer til omklædning og bad, for der er også en bruser," siger Henrik Due.

Også svømmehallen Slotssøbadet i Kolding har taget konsekvensen af den stigende blufærdighed blandt yngre kvinder, fortæller souschef Edvard Køhrsen.

"Vi kan ikke vinde over pigernes blufærdighed, og vi tror ikke på, at den vil ændre sig lige foreløbig. Derfor har vi valgt at tage action på blufærdigheden ved at lukke af mellem hver bruser, så vores badegæster kan bade i fred og ro og på egen hånd," siger Edvard Køhrsen, der kun oplever positive tilbagemeldinger på badets og omklædningsrummets nye indretning.

"Vi hører, at det er dejligt ikke at skulle stå til skue," siger Edvard Køhrsen.

Efter at forholdene er blevet mere private, har Slotssøbadet oplevet en stigning i antallet af unge badegæster, ligesom initiativet har vist sig at være vandbesparende, fordi den varme bruser ikke længere bliver brugt til at vende verdenssituationen.

Netop den manglende mulighed for at sniksnakke i badet er da også den eneste kritik, Henrik Due fra Svømmestadion Danmark indtil videre har måttet lægge øre til.

"Vi har gæster fra den ældre generation, som synes, at det er rigtig irriterende med de her skillevægge, fordi der går noget socialt tabt under bruseren. De er vant til at gå i fælles brusebad og har gjort det hele livet, så de synes jo, at det er hyggeligt at få en lille sludder, mens de bader," siger han.