Flere personer dræbt og kvæstet i togulykke i Grækenland
Passagertoget blev afsporet i det nordlige Grækenland sent lørdag aften. Her ses redningsmandskab ved nogle af de forulykkede togvogne. Foto: Sakis Mitrolidis/AFP
Et passagertog er lørdag aften afsporet på strækningen mellem Athen og Thessaloniki.

Mindst to personer er omkommet og syv andre er kvæstet i en togulykke lørdag aften i Grækenland.

Ulykken skete på strækningen mellem Grækenlands to største byer, Athen og Thessaloniki, oplyser det græske jernbaneselskabet Trainose.

Føreren af toget er blandt de kvæstede ifølge Trainose. Trainose havde tidligere meldt ud i en udtalelse, at fire personer skulle have mistet livet i ulykken. Men den udtalelse blev fjernet igen.

Ifølge brandvæsnet og lederen af det nationale nødberedskab er antallet af omkomne to. Mindst 12 brandbiler blev sent ud til ulykkesstedet.

Den forreste af togets vogne pløjede ind i et toetagershus, mens andre væltede om på siden.

På tv-optagelser fra ulykkesstedet ses flere væltede togvogne med knuste vinduer.

Nogle medier skriver, at det var samtlige fem af eksprestogets vogne, som blev afsporet.

Ulykken skete knap 40 kilometer fra byen Adendro i den nordlige del af Grækenland, da toget var på vej til Thessaloniki fra Athen.

70 passagerer rejste med toget. Størstedelen af passagererne var blevet evakueret inden for tre timer ifølge nyhedsbureauet AFP.

Årsagen til ulykken kendes endnu ikke. Men den kan skyldes for høj hastighed, siger en lokal embedsmand ifølge AFP.

En 24-årig mand, der bor i det hus, som blev ramt, nåede at komme i sikkerhed ved at springe ud fra en balkon, fortæller han til AFP.

En anden lokal beboer fortæller, hvordan han så toget brase ind i huset.

- Jeg hørte en mærkelig lyd, og da så jeg toget nærme sig og køre ind i min nabos hus, fortæller en lokal beboer til det athenske nyhedsbureau.

/ritzau/Reuters