Flere meldes dræbt: Passagertog styrter ned på motorvej i USA
Flere togvogne er faldet ned på en travl motorvej i den amerikanske delstat Washington mandag morgen. Foto: Handout/Reuters
Billeder fra delstaten Washington viser, at togvogne er faldet ned fra en togbro på en motorvej.

Mindst tre personer er omkommet i en stor ulykke i den amerikanske delstat Washington, hvor et passagertog mandag faldt ned på en motorvej.

Foruden de tre dræbte er flere end 100 personer ifølge de lokale myndigheder kommet til skade i ulykken.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

Der var oprindeligt meldinger fra en unavngiven embedsmand, om at seks personer var dræbt. Men det antal er natten til tirsdag dansk tid blevet nedjusteret til tre.

Det var et passagertog fra selskabet Amtrak, der forulykkede 64 kilometer syd for Seattle nær byen Tacoma i Washington.

Der var 78 passagerer og fem ansatte om bord på toget, da afsporingen skete, oplyser Amtrak ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det var togets første tur på en ny, hurtigere rute fra Seattle til Portland.

Myndighederne mener, at togets høje fart kan være skyld i ulykken. En hjemmeside, der følger toges hastighed, målte togets fart til at være 129 kilometer i timen kort før et sving, hvor fartgrænsen er væsentligt lavere.

Ifølge Washingtons transportministerium sænker andre passagertog typisk farten til knap 50 kilometer i timen inden det pågældende sving.

I ulykken faldt flere passagervogne helt eller delvist ned fra en bro over en motorvej. Det fremgår af billeder fra stedet fra det amerikanske medie NBC News.

Ingen bilister meldes omkommet i ulykken, men der var kvæstede i køretøjerne på motorvejen, oplyste den lokale sherif i Pierce County tidligere på dagen.

Chris Karnes, en passager på toget, slap tilsyneladende uskadt fra den dramatiske hændelse i det nordvestlige USA.

- Jeg ved ikke, hvad det ramte. Jeg er ikke sikker på, hvad der faktisk skete. Den eneste vogn, som står på skinnerne, er bagendens lokomotiv. Der hænger flere vogne fra broen, siger Karnes til AP.

Amtrak oplyser, at det var tog nummer 501, der forulykkede.

Ulykken skete før klokken otte mandag morgen lokal tid.

/ritzau/