Flere kvæstede ved sammenstød i London
Flere personer er kvæstet af en bil, der er kørt op på et fortov på Exhibition Road i London. Det er ikke terror, siger politiet. Foto: Tolga Akmen/AFP

11 personer kom til skade, da en bil lørdag eftermiddag kørte op på fortovet på Exhibition Road uden for naturhistorisk museum i London.

Sagen behandles af britiske myndigheder som en trafikhændelse.

En mand blev efterfølgende tilbageholdt, skriver politiet i den britiske hovedstad på Twitter.

Efter flere modsatrettede meldinger fastslår Metropolitan Police lørdag aften, at sagen ikke behandles som terror.

Betjente fra en britisk antiterrorenhed har i løbet af dagen vurderet forløbet.

11 personer modtog efterfølgende behandling, oplyser ambulancetjenesten i London ifølge nyhedsbureauet Reuters. 9 af de 11 blev kørt til et hospital.

Tungt bevæbnede betjente blev hurtigt sendt til stedet, da bilen havde ramt mennesket på fortovet.

En journalist fra BBC var tilfældigvis på stedet, kort efter at hændelsen udspillede sig.

- Jeg så en bil køre på tværs af vejen. Det så ud til, at den ville ramme en af stenene i vejsiden. Jeg så en gruppe mennesker stå omkring en eller to personer, der lå på fortovet, siger journalisten Chloe Hayward til BBC.

Politiet fortæller, at der er tale om lettere personskader. Betjente er lørdag eftermiddag i gang med at afhøre vidner.

Museet har også bekræftet påkørslen.

- Der er sket en hændelse med et køretøj, der er kørt op på fortovet, hvor det har ramt fodgængere. Det er sket på Exhibition Road. Politiet håndterer sagen, siger en talsperson for museet ifølge avisen Metro.

Myndighederne fik et opkald om episoden klokken 14.21.

Naturhistorisk museum har mange besøgende i weekenden. Museet er nummer fire på en liste over de mest besøgte turistattraktioner i Storbritannien.

Storbritannien er på det næsthøjeste alarmniveau. Det betyder, at myndighederne regner det for meget sandsynligt, at der kan ske et angreb i kongeriget.

Der har i løbet af 2017 været fem angreb, som britiske myndigheder har behandlet som terror. Ved tre af disse blev der anvendt køretøjer.

/ritzau/