Flere får job: Tæt på at nå niveau lige før krisen
Danske virksomheder ansætter hver måned flere tusinde nye ansatte, og snart er beskæftigelsen på rekordniveau. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Beskæftigelsen fortsætter med at stige og nærmer sig nu niveauet lige før finanskrisen. Ny stigning i oktober.

Der er gang i hjulene i dansk økonomi, hvor der igen blev skabt flere job i oktober.

Det viser Danmarks Statistiks opgørelse over antallet af lønmodtagere, der var 4200 større end måneden før.

Sammenlagt var mere end 2,7 millioner i arbejde, og tallet er nu kun 10.000 personer fra det hidtidige topniveau. Det blev nået i 2008, lige inden finanskrisen ramte.

- Det lover godt for 2018. Vi forventer, at danske virksomheder også kan skabe flere nye arbejdspladser næste år.

- Men det kræver, at der er medarbejdere at få, og det begynder at være svært at finde dygtige ansøgere til de mange nye job, siger underdirektør Steen Nielsen fra Dansk Industri en kommentar til tallene.

Cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank konstaterer dog, at beskæftigelsen det seneste år er vokset med 47.000, uden at manglen på arbejdskraft er blevet meget større.

- Det skyldes både indvandring af arbejdskraft fra udlandet, og også, at flere af dem, der var her i forvejen, kommer ud på arbejdsmarkedet.

- Der er god grund til at tro, at den udvikling vil fortsætte i de kommende år, hvor vi blandt andet får højere aldersgrænser for efterløn og folkepension, skriver han.

Endnu engang er det i den private sektor, at fremgangen er størst. Her kom 3500 flere i arbejde, men også i den offentlige sektor var der fremgang.

/ritzau/