Fire selvmordere udløser blodbad og dræber 25 i Cameroun

Det er det andet store bombeangreb på to uger i Cameroun, hvor nigerianske islamister fra Boko Haram hærger.
Det afrikanske land Cameroun hærges af krigere fra den islamistiske gruppe Boko Haram med base i nabolandet Nigeria. Mandag er et marked i Cameroun blevet angrebet.
Det afrikanske land Cameroun hærges af krigere fra den islamistiske gruppe Boko Haram med base i nabolandet Nigeria. Mandag er et marked i Cameroun blevet angrebet. Foto: Colourbox/Arkivfoto/free

Fire militante med bombebælter har forvandlet et marked i det nordlige Cameroun til et blodbad mandag morgen.

25 personer meldes dræbt på markedet og et andet sted i landsbyen Bodo ifølge lokale myndigheder.

Det er det værste af en stribe angreb i landet, som den seneste tid har været hærget af den islamistiske gruppe Boko Haram, der har base i nabolandet Nigeria.

- Fire selvmordsbomber er udløst i landsbyen Bodo her til morgen. Der er omkring 25 dræbte og adskillige sårede, siger en lokal embedsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ingen har taget skylden for angrebet. To personer detonerede deres bombebælter på markedet, mens to andre udførte deres angreb ved indgangen til landsbyen.

Cameroun bidrager med 8700 soldater til en international styrke, der er samlet for at bekæmpe Boko Haram.

Gruppen har det seneste år angrebet flere andre afrikanske lande. Blandt andet Cameroun, Tchad og Niger har været mål for gruppens angreb.

For halvanden uge siden blev mindst 12 personer dræbt af en selvmordsbombe mod en moské i landsbyen Kouyape, hvor folk var samlet til morgenbøn.

Myndighederne antog dengang, at Boko Haram stod bag.

Den voldelige gruppe, der er imod uddannelse, skoler og bøger, har erklæret sin alliance med Islamisk Stat, der har erobret områder i Syrien og Irak.

Den islamistiske gruppe ødelagde sidste år over 1000 skoler i regionen Lake Tchad, som er Boko Harams højborg.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.