Fire personer klemt ihjel under kollapset gangbro i Miami
En gangbro kollapsede torsdag over adskillige biler på en massivt befærdet vej i det sydlige Florida. Op mod ti er omkommet, oplyser senator. Foto: Joe Skipper/Reuters
Flere rapporteres omkommet efter en bro er styrtet sammen over en flersporet vej i USA.

Mindst fire personer er bekræftet omkommet, efter at en gangbro er kollapset over en flersporet vej i den amerikanske storby Miami.

Det oplyser Dave Downey, der er talsmand for brandmyndighederne i Miami-Dade County.

Tidligere oplyste senator Bill Nelson til tv-stationen CBS Miami, at mellem seks og ti personer var omkommet i ulykken. Disse tal er dog ikke bekræftet af myndighederne.

På billeder ses de voldsomme skader efter kollapset, hvor betonstykker fra broen er drattet ned på vejen, der er en af de mest befærdede i det sydlige Florida.

I alt skal otte biler være blevet mast under stykkerne fra broen. Mindst ti personer er bragt på hospitalet med kvæstelser.

Det oplyser en talsmand for politiet på et pressemøde.

Vidner fortæller ifølge lokale medier, at adskillige biler holdt stille ved en lysregulering, da broen styrtede ned over dem omkring klokken 13.30 lokal tid.

Ifølge mediet Miami Herald er broen styrtet sammen, kun en uge efter at den er blevet opført.

Broen skulle give de studerende ved Floridas Internationale Universitet mulighed for at krydse motorvejen sikkert.

Universitetet ligger tæt ved ulykkesstedet.

Det var planlagt, at broen skulle åbne for fodgængere i 2019.

På et faktaark på universitetets hjemmeside beskrives det ifølge CNN, at broen har kostet 86 millioner kroner og er finansieret med midler uddelt af det amerikanske transportministerium.

Broen er designet til at kunne modstå en kategori fem orkan, og den er designet til at holde i 100 år.

I en udtalelse fra universitetet lyder det, at man er "chokeret og ked af de tragiske hændelser".

- Lige nu er vi stadig involveret i redningsarbejdet og samler information. Vi arbejder tæt sammen med myndighederne og redderne på stedet, lyder det i en udsendt meddelelse.

/ritzau/