Fire års dansk stilhed: Rockstjerner vender tilbage

Underholdning
Arctic Monkeys debutalbum, "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, er stadig den hurtigst sælgende debutplade nogensinde i England. (Foto: Foto: Valerie Macon/AFP)

Arctic Monkeys har plottet Danmark ind i sin kommende festivalturné og spiller i Royal Arena 27. juni.

Danmark var oprindeligt ikke på plakaten for Arctic Monkeys kommende festivalturné, men nu svinger det britiske rockband alligevel forbi landet.

Dermed optræder Arctic Monkeys i Danmark for første gang i fire år.

Det sker i Royal Arena i Ørestad i København 27. juni, annoncerer gruppen på sin officielle Facebook-side.

Sidst I Bet You Look Good on the Dancefloor-musikerne spillede i Danmark var på Roskilde Festivals Orange Scene i 2014. Koncerten blev belønnet med seks stjerner af Politikens anmelder.

Første gang Arctic Monkeys optrådte i Danmark var i 2005 efter udgivelsen af debutalbummet "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not".

Pladen er stadig den hurtigst sælgende debutplade nogensinde i England.

Siden har den britiske kvartet, der har musikeren Alex Turner i front på både vokal og guitar, udgivet fire album, hvoraf det seneste udkom i 2013.

Siden bandets seneste danske koncert i 2014 har Alex Turner arbejdet med sit sideprojekt, The Last Shadow Puppets, mens trommeslager Matt Helders har været involveret i projekter med frontmanden i Queens of the Stone Age, Josh Homme, og den legendariske musiker Iggy Pop.

Arctic Monkeys kunne sidste år markere gruppens 15-års jubilæum.

/ritzau/