Finland får mulighed for VM-revanche mod Danmark i 2019

Sport
De danske spillere jublede i stor stil, da Finland blev besejret 3-2 ved det netop overståede VM i Danmark. Næste år foregår VM i Slovakiet, og her får finnerne mulighed for revanche, idet holdene er havnet i samme gruppe igen. (Foto: Foto: David W Cerny/Reuters)

Ishockeylandsholdet møder de samme storhold ved VM i 2019, som holdet mødte i år på hjemmebane i Herning.

Sverige vandt guld, Schweiz var uhyggeligt tæt på sensationen, mens Danmark røg ud i gruppespillet trods den meget overraskende sejr over Finland undervejs.

Lidt af overskrifterne fra det netop overståede VM i ishockey på dansk grund, og tirsdag kunne Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) løfte sløret for, hvordan grupperne ser ud næste år, hvor VM spilles i Slovakiet.

Værten har ret til at vælge gruppe, og Slovakiet valgte gruppe A, der spilles i Kosice.

Den gruppe tæller også Danmark, Canada, USA, Finland, Tyskland, Frankrig og oprykkeren Storbritannien, der ligner en storfavorit til at rykke ud af det fineste ishockeyselskab igen.

Dermed får det danske landshold glæde af de samme storhold, som det var tilfældet i Herning tidligere i maj: Finland, Canada og USA.

Og mens USA og Canada hentede sikre sejre over danskerne, så brændte finnerne sig på det danske hold, der højst overraskende vandt 3-2 efter den måske bedste danske indsats i en ishockeylandskamp nogensinde.

Finnerne vandt alligevel gruppen i Herning, men blev overraskende sendt ud af Schweiz i kvartfinalen.

Schweizerne overraskede alt og alle ved også at slå Canada i semifinalen, inden de måtte bøje sig efter en fornem indsats i finalen mod Sverige, der vandt efter overtid og straffeslag.

Ishockey-VM 2019 spilles 10.-26. maj.

Gruppe B spilles i Bratislava og tæller Sverige, Rusland, Tjekkiet, Schweiz, Norge, Letland, Østrig og Italien.

/ritzau/