Fik p-bøde for at passe sit arbejde: Man bliver lidt bitter

Arbejdspladsen vil ikke betale Jan Niss-Henriksen og kollegaens p-bøder. Dem hænger de selv på. (Foto: Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkiv))

En p-vagt udskrev p-bøder på i alt 2.300 kroner, mens to montører arbejdede i et dybt hul.

To montører fra Netselskabet N1 er godt gammeldags rasende over, at de har fået p-bøder - eller retteligt p-afgifter - for at parkere to arbejdsbiler på en privat parkeringsplads, mens de udførte arbejde med et defekt højspændingskabel i Aalborg.

- Man bliver lidt indebrændt og bitter og tænker, at det fandeme ikke kan være rigtigt, siger montør Jan Niss-Henriksen til TV2 Nord.

Men det er rigtigt, og der er fra parkeringsselskabet ingen pardon eller eftergivelse af de to afgifter på samlet 2.300 kroner.

Jan Niss-Henriksen og hans kollega havde stillet bilerne på den private parkeringsplads ved siden af fortovet med det defekte kabel.

Ifølge TV2 Nord var de godt klar over, at parkeringen var i strid med reglerne, men de vurderede at arbejdet var så vigtigt, at de var nødt til at holde ulovligt parkeret.

Samtidig vejer deres udstyr 400 kilo - og der var masser af ledige pladser.

De mener også, at den slags opgaver, som den, de udførte, burde fritage dem for afgiften. Eller at parkeringsvagten i det mindste burde have henvendt sig til dem.

P-vagten udskrev afgiften, mens de arbejdede med kablet i et halvanden meter dybt hul.

Men Dansk Parkering gør ingen forskel på nogen, siger direktøren for Dansk Parkering, Leif Thomsen, til tv-stationen:

- Den dér suppe hører vi ofte. Der er altid nogen, som mener, de har mere ret end andre, men parkeringspladsen her er jo privat grund, og det skal montørerne jo acceptere på lige fod med andre, siger Leif Thomsen.

TV2 Nord skriver også, at p-vagten konstaterede, at begge biler ikke kun holdt ulovligt, men også at Jan Niss-Henriksens bil holdt på en invalideplads.

Parkeringen udløste derfor to afgifter på henholdsvis 1.500 og 800 kroner, som Jan Niss-Henriksen og kollegaen selv må betale. Netselskabet N1, hvor de er ansat, betaler ikke de ansattes bøder og afgifter.

- Reglerne gælder for alle. Man må jo heller ikke bare køre over for rødt. De her pladser er lejet af andre, så dem kan de jo ikke bare tage. Så kunne de have kørt ind, læsset deres udstyr af og så have kørt over på en lovlig parkering og stillet bilerne der, siger direktør Leif Thomsen.