Fifa idømmer Franz Beckenbauer bøde

Fifas etiske komité mener, at "der Kaiser" forhindrer opklaringsarbejde med sin tavshed.
Der foregik intet ulovligt, da Tyskland fik VM-værtskabet i 2006, har Franz Beckenbauer tidligere forsikret. Men han ønsker ikke at medvirke til opklaringen af eventuelt urent i forbindelse med VM 2018 og 2022, og det koster ham nu en bøde.
Der foregik intet ulovligt, da Tyskland fik VM-værtskabet i 2006, har Franz Beckenbauer tidligere forsikret. Men han ønsker ikke at medvirke til opklaringen af eventuelt urent i forbindelse med VM 2018 og 2022, og det koster ham nu en bøde. Foto: /Free

Fifas etiske komité idømmer den tyske fodboldlegende Franz Beckenbauer en bøde på 7000 schweizerfranc for ikke at bidrage til opklaringen af korruptionsanklager i forbindelse med VM i 2018 og 2022.

- Hr. Beckenbauer samarbejdede ikke i forbindelse med en efterforskning i den etiske komité angående VM 2018/22 på trods af gentagne opfordringer om hans assistance, skriver Fifas etiske komité i en meddelelse.

- Dette inkluderer anmodninger om at give informationer under et personligt interview og som svar på skriftlige spørgsmål fremsendt på både engelsk og tysk, lyder det videre.

VM i 2018 og 2022 skal afvikles i henholdsvis Rusland og Qatar.

Bødeforholdet har ikke noget at gøre med undersøgelsen af eventuel korruption i forbindelse med tildelingen af VM 2006 til Tyskland.

Op til VM 2006 kan Franz Beckenbauer have spillet en stor rolle, da Tyskland angiveligt købte sig til stemmer for at få VM-værtskabet til landet.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.