Fifa finder et stykke af original VM-pokal

Bundstykket til Jules Rimet-trofæet med fire verdensmestre indgraveret er dukket op i Fifas gemmer.
Dronning Elizabeth II overrækker Jules Rimet-pokalen til Englands anfører Bobby Moore efter VM-finalen på Wembley i 1966.
Dronning Elizabeth II overrækker Jules Rimet-pokalen til Englands anfører Bobby Moore efter VM-finalen på Wembley i 1966. Foto: AP/AP

Når det internationale fodboldforbund (Fifa) næste forår åbner sit nye World Football Museum, vil der være en ægte attraktion for fodboldnørder i en af udstillingsmontrerne.

I gemmerne i Fifa-hovedkvarteret i Zürich har man nemlig fundet det nederste stykke af den originale VM-pokal, Jules Rimet-trofæet, som der blev spillet om fra 1930 indtil 1970.

- Vi fandt bundstykket opmagasineret hos Fifa. Det er det originale bundstykke af Jules Rimet-trofæet fremstillet af den sjældne sten lapis lazuli, siger det kommende museums kreative direktør, David Ausseil, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bundstykket har de første fire verdensmestre indgraveret. Det blev erstattet af et nyt før VM i 1954.

Brasilien vandt Jules Rimet-trofæet til ejendom efter sin tredje VM-sejr i 1970. Pokalen blev stjålet i 1983 og er aldrig blevet fundet. Den menes at være blevet smeltet om og solgt.

Det nye fodboldmuseum forventes at åbne i marts 2016 i det centrale Zürich. Fifa håber, at 300.000 gæster årligt vil kigge indenfor.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.