Ferie i 2015? Her bliver forsikringen dyrere
Tusindvis af danskere vil snart opleve, at deres rejseforsikring stiger i pris, selvom dækningen ikke bliver bedre. Colourbox
Op mod 80 millioner kroner årligt stiger prisen for rejseforsikringer, selvom dækningen er den samme.

Skal du snart ud at rejse i det nye år, er der god grund til at nærstudere prisen på din rejseforsikring.

Tusindvis af danskere vil snart opleve, at deres rejseforsikring stiger i pris, selvom dækningen ikke bliver bedre. Det skriver Berlingske Business.

Selskaber som Topdanmark, Tryg, Gouda og Europæiske fortæller, at de enten har eller er i gang med at hæve priserne. Også Alm. Brand og Codan overvejer prisforhøjelser.

Det sker, fordi det gule sundhedskort ikke længere dækker som rejsesygesikring i udlandet, hvorfor danskerne i stedet skal benytte det blå EU-sygesikringskort.

Det dækker dog ikke lige så bredt, som det gule har gjort.

Derfor regner forsikringsselskaberne med, at danskerne vil anmelde flere skader, og regningen sendes videre til kunderne.

- Vi har tilpasset vores forsikringer, så de nu sikrer de samme dækninger og den samme service, som man fik førhen.

- Det er klart, at det koster nogle ekstra penge for os, så derfor har vi differentieret vores forsikringer og ændret på priserne, siger Thomas Enna, underdirektør i Topdanmark, til Business.

Ifølge Finansloven for 2014 vil staten spare omkring 80 millioner kroner årligt på ændringen i den offentlige dækning, men Europæiske ERV siger, at regningen hos forsikringsselskaberne og i sidste ende kunderne formentlig bliver endnu større.

Gouda har hævet priserne med 20 procent, mens de fleste Tryg-kunder får en prisstigning på op til 300 kroner.

 

Sådan dækker det blå sygesikringskort:

* Det blå kort trådte i kraft 1. august 2014 og dækker på rejser i EU, EØS (Norge, Island, Lichtenstein) og Schweiz.

* Det blå kort giver ret til samme behandling, som borgerne i det land, man rejser i, får.

* Der gives kun offentlig dækning for udgifter til behandling på offentlige sygehuse og klinikker samt private klinikker, der har en aftale med den offentlige sygesikring i det pågældende land.

* Da det blå kort ikke dækker så bredt, som det gule gjorde, regner forsikringsselskaberne med, at deres kunder vil anmelde flere skader. Derfor stiger flere rejseforsikringer i pris.

* Det blå kort dækker på rejser, som varer op til et år.

* Det blå kort er gratis at bestille på www.borger.dk.

* Det blå kort er dokumentation for, at man har ret til offentlig behandling.

* Selvom man ikke har et blåt EU-sygesikringskort, er man stadig dækket, hvis man opfylder kriterierne for at få kortet.

Kilde: Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Sundhedsministeriet

/ritzau/