Fem mænd er sigtet for drabsforsøg efter skud mod lejlighed
Fem mænd vil sandsynligvis blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag efter et skyderi mod en lejlighed i Aalborg tirsdag aften. Politiet betragter det som et drabsforsøg. Foto: Colourbox/arkiv/Colourbox.com
En beboer slap uskadt, da der blev skudt mod vedkommendes lejlighed tirsdag aften. Fem mænd er anholdt.

Fem yngre mænd er anholdt og sigtet for drabsforsøg efter et skyderi mod en lejlighed på Vilsundvej i det østlige Aalborg tirsdag aften.

Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard.

Politiet fik anmeldelsen klokken 21.14.

- Vi får en anmeldelse om, at der er afgivet tre-fire skud mod lejligheden, der ligger på første sal. Skuddene rammer vinduet, men ryger ikke igennem.

- Da der befinder sig en person inde i lejligheden, betragter vi det som et drabsforsøg, siger vagtchefen.

De fem anholdte mænd er alle født i midten af 1990'erne og fra lokalområdet. De vil sandsynligvis blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag.

- Det er for tidligt at sige noget om et motiv, og hvorvidt de anholdte og personen i lejligheden kender hinanden, siger Poul Fastergaard, som tilføjer, at det ligeledes er for tidligt at sige, om episoden er banderelateret.

- Der er også stadig nogle relationer, vi skal have på plads, og derfor kan jeg heller ikke sige mere om identiteten på personen i lejligheden, ud over at der er tale om lejlighedens beboer, siger vagtchefen.

Efter at skuddene er blevet affyret mod lejligheden, kører gerningsmændene fra stedet i en bil.

- Da patruljen når frem, ser betjentene en mistænkelig bil, som de sætter efter. Kort efter kører den eftersatte bil ind i et skilt på Pontoppidan Stræde, og betjentene kan anholde de fem mænd, der befinder sig deri, siger vagtchefen.

Politiet modtog i første omgang anmeldelsen fra et vidne i området, der havde hørt skuddene. Senere ringede lejlighedens beboer også selv til politiet og anmeldte episoden.

/ritzau/