Fem gode grunde til at anskaffe kettlebells

Brug kettlebells derhjemme eller i fitness-centeret

Træning med kettlebells er blevet mere udbredt end nogensinde før. Den stigende popularitet hænger bl.a. sammen med, at der er mange atleter og kendisser, der har tilkendegivet, at de bruger kettlebells som en del af deres træning. Det har været med til at skabe en stor efterspørgsel fra både mænd og kvinder.

1. Øget smidighed og forbedret koordinationsevne - Drømmer du om at blive mere smidig og samtidig forbedre din koordinationsevne, så kan træning med kettlebells vise sig at være særdeles effektivt. Selvom der også findes alternativer måder, hvorpå man kan arbejde med sin smidighed og koordinationsevne, så har det vist sig, at kettlebell træning oftest vil være mere effektivt end de fleste andre alternativer.

2. Lav risiko for skader i forbindelse med træning – Døjer du hyppigt med diverse skader og skavanker, så bør du holde dig til skånsomme træningsformer. Det er i den anledning, at kettlebell træning kommer ind i billedet. Vælger du en passende vægt, og udfører du øvelserne korrekt, vil der kun være meget lav risiko for, at du vil blive ramt af skader. Dermed kan du skåne både muskler og led, hvilket reducerer din risiko for skader og skavanker.

3. Aktivering af hele kroppen – Træner du med kettlebells, vil du ikke blot kunne aktivere få muskelgrupper. Derimod kan du aktivere hele kroppen, hvilket sikrer dig en effektiv træning. Når det drejer sig om træning med kettlebells, vil der helt naturligt blive involveret flere træningsformer, hvor bl.a. udholdenhed, styrke og balance er repræsenteret. Sætter du pris på en træningsform, hvor du får gang i alle dine muskelgrupper, så vil kettlebell træning være et oplagt valg.

4. Effektiv fedtforbrænding – Har du ambitioner om at tabe dig, så vil du kunne glæde dig over, at denne træningsform er forbundet med effektiv fedtforbrænding. Hvor mange kalorier, du kan forbrænde ved at træne med kettlebells, vil afhænge af flere faktorer. Ikke desto mindre er der flere undersøgelser, der peger på, at man forbrænder mere med kettlebell træning sammenlignet med almindelig vægttræning. Som udgangspunkt kan du påregne, at du forbrænder op til 200 kalorier på 10 minutter.

5. Større styrke og forbedret kropsholdning – Træner du jævnligt med kettlebells, vil du opleve, at du lige så stille bliver stærkere og stærkere. Øget styrke vil kunne komme dig til fordel i forbindelse med andre sportsgrene og hverdagsaktiviteter. Kettlebell træning er en sund og naturlig måde, hvorpå du kan opbygge muskelmasse. Du kan tilmed glæde dig over, at du vil få en sundere og pænere kropsholdning. Træningen vil nemlig bidrage til, at dine muskler bliver stabiliseret, hvilket smitter af på din kropsholdning.

Er du overbevist om, at kettlebell træning er effektivt, så bør du kickstarte din træning. Er der ikke kettlebells i dit lokale fitnesscenter, har du naturligvis mulighed for at købe kettlebells til dit eget hjemmefitness.

Ovenstående indhold er sponsoreret