Fejl på jobcenter: Lone i klemme 10 år efter uheld

- Det er grotesk, siger Lone Kløcker om sagen. (Foto: Foto: Privat)

En fejl fra jobcentret betyder, at Lone Kløcker ikke kan få lov til at starte i skolepraktik. I stedet må hun søge ufaglærte stillinger, som hun egentlig er blevet revalideret væk fra.

En fejl på det lokale jobcenter har givet Lone Kløcker store problemer. 

Lone Kløcker kom bogstaveligt talt i klemme i en køledør på en fødevarevirksomhed i Slagelse tilbage i 2008 og fik en diskosprolaps.

Siden fulgte en stribe langtidssygemeldinger, inden hun i 2014 fik tildelt revalidering og fik lov til at blive omskolet. Det skriver Sjællandske.

Lone Kløcker startede derfor med at tage en kontoruddannelse på ZBC i Ringsted. Da hun ikke kunne finde en elevplads, begyndte hun i stedet i skolepraktik. Da det ikke fungerede for hende, besluttede hun at spørge Jobcenter Slagelse om, hvorvidt det ville få konsekvenser, hvis hun stoppede skolepraktikken og i stedet fandt en almindelig elevplads.

Nej, lød svaret fra jobcentret - det ville ikke få nogen konsekvenser.

Men det var forkert, og det har Jobcenter Slagelse indrømmet. Det betyder dog, at Lone Kløcker, efter forgæves at have ledt efter en elevplads og sendt cirka 200 ansøgninger, ikke kan få lov til at starte i skolepraktik igen. For sådan er loven, og der kan ikke gives dispensation.

- Vi kan som princip ikke udtale os i personsager. Jeg kan dog bekræfte hovedtrækkene i hendes historie, og det er en meget uheldig sag, siger Jens Højlund, der er arbejdsmarkedschef hos Jobcenter Slagelse, til Sjællandske.

Uddannelsesinstitutionen og jobcentret er dog uenige om, hvem der skal hjælpe Lone Kløcker videre.  Imens er hun nu igen tvunget til at søge ufaglærte stillinger - de samme stillinger, som hun er blevet revalideret væk fra, skriver Sjællandske.

Lone Kløcker er frustreret over, at det er en fejl fra jobcenteret, der har sat hende i den situation, hun er i nu. 

- Det er grotesk. De tørrer den af på mig og straffer mig, siger hun til Avisen.dk.