FCM-træner sender stikpille: Vi kommer buldrende bagfra

Sport
FC Midtjylland-træner Jess Thorup vurderer, at det er hårdere for Brøndby at spille de sidste to superligakampe med en rival, der kommer buldrende bagfra. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

FCM fik skabt stor spænding om det danske mesterskab med sejren over Brøndby, og det vil Jess Thorup udnytte.

For to runder siden var Brøndby fem point foran FC Midtjylland i kampen om det danske mesterskab.

Efter FCM's 1-0-sejr ude over Brøndby er det forspring forduftet, og guldduellanterne er placeret side om side med 79 point med to kampe tilbage.

FCM-træner Jess Thorup benytter lejligheden til at lægge pres på Brøndby.

- Jeg kan mærke euforien på spillerne og fornemmelsen af at være ved at opnå noget og komme fra baghjul, når ingen troede på os.

- Det er en fantastisk fornemmelse at komme buldrende bagfra, siger Thorup.

Han mener, at de resterende kampe bliver mentalt hårdere for Brøndby end FCM.

- Hvis jeg sad i den anden lejr, så ville jeg tænke: Puha, vi havde bagt til en mesterskabsfest, og nu er konkurrenten à point.

- Det må være hårdt for Brøndby at gå ind til de to sidste kampe, mens vi glæder os, selv om vi har et megasvært program, siger FCM-træneren.

FCM havde inden mandagens sejr tabt de foregående fire kampe i denne sæson til Brøndby, hvis man tæller pokalsemifinalen med.

Derfor forsøgte Thorup at ændre taktikken, så Brøndby var nødt til at slå flere lange bolde.

- Når man har tabt fire gange til Brøndby, så skal man gøre et eller andet anderledes. Og det synes jeg, vi gjorde.

- Vi lukkede ned for nogle af deres styrker. Det fungerede godt. De havde ikke ret mange chancer i åbent spil. De var kun farlige på standarder.

- Jeg har sjældent set Brøndby producere så få chancer på hjemmebane. Det var en cadeau til vores organisation, siger Thorup.

Brøndby-træner Alexander Zorniger mente, at FCM-spillerne Tim Sparv og Paul Onuachu skulle være udvist i mandagens kamp, men den debat afviser Thorup at deltage i.

- Jeg gider slet ikke kommentere, at han i nederlagets stund udtaler det, siger Thorup.

/ritzau/