FCM-målmand vil bruge kasakhisk lærestreg i skæbnekamp

Sport
Superliga Fodbold - FC Midtjylland mod Randers FC. MCH Arena Herning. Søndag den 26 august 2018. (Foto: Claus Fisker/arkiv/Ritzau Scanpix)

Jesper Hansen håber, at FC Midtjylland har lært af skuffelsen mod Astana, når FCM møder Malmö på hjemmebane.

FC Midtjylland måtte skuffede forlade Champions League-kvalifikationen efter et samlet nederlag til FC Astana fra Kasakhstan på 1-2 tidligere på måneden.

Torsdag kan holdet dog få en gedigen trøstpræmie ved at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League, og chancerne er på papiret gode efter 2-2 i første kamp mod Malmö FF.

Målmand Jesper Hansen håber, at FCM bruger erfaringerne fra tidligere europæiske skuffelser til at spille sig videre.

- Det håber jeg, at vi har lært af og fået erfaring af, så vi går ud og vinder kampen mod Malmö og slår helt fast med syvtommersøm, at det er os, der skal i det gruppespil, siger målmanden til Herning Folkeblad.

FC Midtjylland var presset i bund i første opgør i Malmö og kom også bagud 0-2, før holdet skruede et comeback sammen.

Cheftræner Jess Thorup lægger ikke skjul på, at det giver de forsvarende danske mestre gode kort på hånden i returkampen.

- Det vil ikke være seriøst at sige andet, end at vi har et godt udgangspunkt. Så mulighederne er gode, og vi har en god tro på tingene. Det er lang tid siden, vi har tabt på MCH Arena, siger Jess Thorup ifølge Herning Folkeblad.

Lykkes det FC Midtjylland at gå videre til gruppespillet i Europa League, vil det være anden gang i klubbens historie.

I sæsonen 2015/16 spillede FCM sig endda videre fra sin gruppe og blev siden slået ud af Manchester United i første knockoutrunde.

21-årige Mikkel Duelund er ikke i Thorups trup til kampen, fremgår det af klubbens hjemmeside. Duelund blev tidligere på ugen rygtet væk fra klubben af Ekstra Bladet.

/ritzau/