FC København er blevet ramt af den europæiske syge

Sport
Ståle Solbakken og FCK skal torsdag møde FC Zlín på udebane i Europa League. (Foto: Foto: Claus Fisker/Scanpix)

FCK har smidt point i fem ud af otte superligakampe, der er spillet i dagene efter en europæisk kamp.

Superliga og europæisk fodbold.

De to ting har danmarksmestrene FC København haft for vane at have godt styr på.

Modsat andre danske klubber, der har brugt kræfter på mange europæiske kampe i et efterår, de senere års eksempler er Esbjerg (2013), AaB (2014) og Sønderjyske (2016), har det været snarere reglen end undtagelsen, at FCK har fulgt en kamp i Europa op med en sejr i Superligaen.

Sådan er det ikke længere.

FCK har spillet otte europæiske kampe i denne sæson før torsdagens opgør mod FC Zlín på udebane i Europa League. I den følgende superligakamp, der er blevet spillet tre eller fire dage efter et europæisk opgør, har FCK vundet tre, spillet to kampe uafgjort og tabt tre.

I sidste sæson spillede FCK 16 europæiske kampe. I den efterfølgende superligakamp vandt FCK i ti tilfælde og spillede uafgjort seks gange - og tabte altså slet ikke.

- Det har vi altid haft styr på bortset fra i år, så jeg kan ikke komme med et entydigt svar på hvorfor, siger FCK-manager Ståle Solbakken, inden han begiver sig ud i en forklaring:

- Noget af forklaringen er, at vi har fået mange nye spillere - måske for mange - som ikke er vant til at kunne begge dele. En anden del af forklaringen er de mange skader, som vi har haft. Det betyder, at belastningen er delt ud over færre spillere, siger nordmanden.

Hvad gør du for at vende den her tendens?

- Ikke nok, tydeligvis, siger Ståle Solbakken og slår op i et grin.

Overskuddet til humor skal ses i lyset af, at FCK er fornuftigt stillet efter de to første runder i Europa League, som er endt ud i to gange 0-0.

Det sikrer FCK en delt andenplads inden mødet med prygelknaben FC Zlín i Tjekkiet.

- Vi må huske, at de andre resultater i gruppen er gået vores vej. Så i Europa har det egentlig flasket sig for os, men vi har haft kæmpe problemer i Superligaen, hvis vi har spillet om torsdagen i Europa og skal spille i Superligaen om søndagen.

- Vi har tabt de sidste tre kampe i Superligaen efter udekampe i Europa, det må vi holde op med, siger Solbakken.

Umiddelbart er han ikke nervøs for, at endnu et nederlag bliver tilføjet søndag mod AGF - tre dage efter kampen mod Zlín.

Ikke desto mindre har han alligevel sparet profilerne Benjamin Verbic, Carlos Zeca og Nicolai Boilesen fra rejsen til Tjekkiet, så de er helt friske til weekenden.

- Vi kommer til at teste truppens bredde mod Zlín, men vi stiller ikke op med et komplet nyt hold, siger Solbakken.

Opgøret i Tjekkiet begynder klokken 21.05.

/ritzau/