Farvel til Ryanair-ruter koster i lufthavn: Årtusindets dårligste passagertal
Det har fået konsekvenser for passagerantallet, at Ryanair har trukket ruter fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup. Foto: Jens Thaysen/Scanpix
Ryanair har trukket ruter fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup, og det kan mærkes på passagerantallet.

I flere år har man troet, at det ikke kunne blive værre for Aarhus Lufthavn i Tirstrup. Men det kunne det tilsyneladende godt.

For med omkring 365.000 passagerer blev 2015 det dårligste år i dette årtusinde for lufthavnen. Men det var forventeligt, siger direktør Peter Høgsberg til DR Østjylland:

- Den største årsag direkte er, at Ryanair i forhold til forrige år har trukket tre ruter ud, og det er rigtig mange passagerer.

Selvom passagertallet er dalet, så er det ikke nogen katastrofe, mener Andreas Krog, der er ansvarshavende direktør for bladet Check-Ii og følger branchen:

- Jeg synes ikke, 365.000 er alarmerende lavt, hvis de kan få vendt skuden nu og holde den over 300.000. Det vigtigste er bare at have ruterne til Stockholm, Oslo og København og så holde fast ved dem, siger han til DR Østjylland.

Både Andreas Krog og lufthavnsdirektør Peter Høgsberg tror på, at det nu vil gå fremad igen for lufthavnen. Optimismen bygger på, at passagertallene i både november og december viste fremgang:

- Det, jeg glæder mig over, er, at vi i slutningen af året så en fremgang på de nye ruter, vi har fået. Det gør, at jeg også tror på, at det er den trend, vi vil se fremover, siger Peter Høgsberg.