Far sigtet for knivdrab på søn i Grønland
Den 54-årige far er varetægtsfængslet i 26 dage efter at være blevet fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Colourbox/free
En 27-årig, som fredag blev fundet død i Østgrønland, blev sandsynligvis dræbt af sin far, oplyser politiet.

En 54-årig mand, som er sigtet i en sag om drab på en ung mand i Østgrønland, er offerets far, oplyser administrationschef Claus Risbjerg i Grønlands Politi til Ritzau mandag.

Den dræbte, en 27-årig mand, blev fredag fundet livløs i et hus i Ittoqqortoormiit i det østlige Grønland. Ifølge politiet var han død af knivstik.

Offerets far er varetægtsfængslet i 26 dage efter at være blevet fremstillet i grundlovsforhør for åbne døre, oplyser Claus Risbjerg.

Fredag aften mødte den 54-årige far op på politistationen og fortalte, at han havde stukket sin søn. På det tidspunkt var han ifølge politiet ikke klar over, at sønnen var død.

Far nægter sig skyldig

Den 27-årige søn havde nemlig forladt hjemmet efter at være blevet stukket.

Derefter gik han hen til en nabo, som kontaktede politiet. Men den 27-årige døde kort tid efter.

Ved grundlovsforhøret nægtede offerets far sig skyldig i drabet og begrundede det med hukommelsestab. Claus Risbjerg er ikke bekendt med, hvad hukommelsestabet skyldtes.

En retsmediciner er tilkaldt fra Danmark, ligesom kriminalteknikere fra Nuuk og Tasiilaq vil blive inddraget i efterforskningen, oplyste politiet søndag.

/ritzau/