Falske 'døve'-indsamlere på spil: Politiet advarer
Under dække af at være indsamle fra Danske Døves Landsforbund forsøger svindlerne at kradse penge ind. Modelfoto: SCANPIX arkiv
I hele landet er folk forsøgt snøret.

Det er før sket, at tricket er blevet brugt. Det vil sikkert også ske igen. Det handler om svindlere, som udgiver sig for at være døve for på den måde at narre penge ud af folk.

Som Nordsjællands Politi formulerer det: 

"Personerne anmoder om din underskrift og derefter et pengebeløb. Imens
du inderskriver, kan du risikere, at "medindsamlere" går i dine lommer."

Over hele landet er der øjensynligt gang i netop den type humbug, og både forskellige politikredse samt Danske Døves Landsforbund advarer derfor befolkningen.  De falske døve indsamlere hævder, at de samler ind til døvesagen i Danmark. I visse tilfælde bærer de endda et stykke papir med logo fra Danske Døves Landsforbund.

- Hos Danske Døves Landsforbund (DDL) tager vi stærkt afstand fra disse falske døve indsamlere. Hos DDL indsamler vi to gange om året, og dette foregår altid via brev. I december måned sælger vi Døves Jul, som bliver solgt af sælgere med et særligt Døves Jul identifikationskort, lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Døves Landsforbund.

Organisationen opfodrer folk, der møder de falske indsamlere, til hurtigst muligt at kontakte det lokale politi med en beskrivelse af oplevelsen.

"Jo hurtigere du tager kontakt til politiet, jo hurtigere kan vi i fællesskab få sat en stopper for problemet."

Her til morgen, mandag, advarer Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter borgerne om, at de falske døve indsamlere er på spil i politikredsen.

Fredag sagde vagtchef hos Nordsjællands Politi, Ole Hestbæk, til TV 2 Lorry, at kredsen i sidste uge dagligt fik anmeldelser om falske indsamlere.

- Det er formodentlig ikke de samme, der turnerer rundt. Men vi har en idé om, at de er i kontakt med hinanden, sagde han til Lorry.

Her er Midt- og Vestjyllands Politis advarsel:

I Nordsjælland sendte politiet i sidste uge denne advarsel ud på Facebook:

Nordsjællands Politi advarer imod personer, der foregiver sig for at indsamle penge til en støttegruppe for døvstumme....

Posted by Nordsjællands Politi on Saturday, February 13, 2016