FAKTA: Sådan kommer Danmark til VM i Rusland

Sport
Christian Eriksen (tv.) sendte Danmark et skridt tættere på VM i Rusland, da han scorede målet i 1-0 mod Montenegro. (Foto: Foto: Stevo Vasiljevic/Reuters)

Danmark kan stadig blive alt fra nummer ét til nummer tre i VM-kvalifikationsgruppen.

Med 1-0-sejren over Montenegro torsdag rykkede Danmark tættere på kvalifikation til VM i Rusland næste år.

Afhængigt af resultaterne i sidste runde af VM-kvalifikationen kan Danmark stadig ende med alt fra en direkte VM-billet til absolut ingenting - om end playoffkampe virker som det mest sandsynlige.

Inden sidste spillerunde har Polen 22 point, Danmark 19 point og Montenegro 16 point.

Her er en gennemgang af, hvordan resultatet i den sidste kvalifikationskamp hjemme mod Rumænien kan sende Danmark til VM:

* Sejr over Rumænien

Dansk sejr vil som minimum sikre andenpladsen og playoffkampe mod en anden gruppetoer om en VM-billet. Hvis Polen samtidig taber til Montenegro, vinder Danmark gruppen på en bedre målscore end Polen og er direkte kvalificeret til VM, da både Polen og Danmark på nuværende tidspunkt har en positiv målscore på 12 mål.

* Uafgjort mod Rumænien

Danmark bliver nummer to i gruppen uanset udfaldet af Polen-Montenegro. Danmark vil være i spil til playoffkampe, hvis ikke man slutter som den dårligste toer blandt de ni kvalifikationsgrupper. Det er dog dybt usandsynligt, at Danmark slutter som dårligste toer.

* Nederlag til Rumænien

Hvis Montenegro samtidig slår Polen, vil målscore, eller i tilfælde af identisk målforskel så antal scorede mål, afgøre, om Danmark eller Montenegro bliver toer i gruppen, da begge vil have 19 point. Lige nu er Danmark to mål bedre end Montenegro på målscore.

Slutter de to lande med identisk målscore, kommer fairplay i spil, da landene også er lige i indbyrdes opgør. I det regnskab er Danmark bedst stillet efter 11 gule kort i kvalifikationen mod Montenegros 17.

De to lande slutter med identisk målscore, hvis Danmark i den sidste kamp taber 0-1, mens Montenegro vinder 1-0. Det samme vil ske ved resultaterne 1-2/2-1 og så videre.

Slår Montenegro ikke Polen, bliver Danmark toer. Toeren i gruppen vil være i spil til playoffkampe, hvis ikke man slutter som den dårligste toer blandt de ni kvalifikationsgrupper.

Kilde: uefa.com

/ritzau/