FAKTA: Sådan gik det i torsdagens VM-kampe

Sport
Fakhreddine Ben Youssef scorede VM-mål nummer 2500 nogensinde ved VM, da han udlignede til 1-1 for Tunesien mod Panama torsdag. (Foto: Foto: Murad Sezer/Reuters)

England og Belgien spillede med reserverne, og Japan avancerede på fair play-reglen torsdag ved VM i Rusland.

Fair play-reglen blev anvendt for første gang ved VM, da Japan torsdag avancerede til en ottendedelsfinale trods nederlag. I kampen om gruppesejren slog Belgien England med 1-0.

Disse fire kampe blev spillet torsdag:

*Japan-Belgien 0-1:

Trods bagud 0-1 i slutfasen skulle Japan ikke risikere noget i opgøret mod Polen i gruppe H ved VM torsdag. Resultatet ville nemlig sende Japan videre i turneringen trods et nederlag. Det skyldtes, at Colombia var foran 1-0 mod Senegal. Begge resultater holdt, og dermed endte Japan helt lige med Senegal både på point, målscore og indbyrdes kamp, og derfor blev fair play-reglen taget i brug. Her havde Japan skrabet færre advarsler sammen i turneringen, og Senegal blev dermed sorteper på tredjepladsen. Japan møder dermed Belgien i ottendedelsfinalen, mens Senegals exit betyder, at der ikke er flere afrikanske hold tilbage i turneringen.

* Senegal-Colombia 0-1:

Colombia sikrede førstepladsen i gruppe H med en 1-0-sejr over Senegal efter en scoring på et hovedstød af FC Barcelonas Yerry Mina med et kvarter igen. Colombias superstjerne er James Rodríguez, og han måtte trække sig ud af opgøret efter blot en halv time med en skade. José Pékerman, der er Colombias landstræner, erkendte efter sejren, at han er meget bekymret over Rodriguez' tilstand i forhold til næste kamp ved VM. Her møder Colombia i ottendedelsfinalen England.

* England-Belgien 0-1:

England og Belgien skulle torsdag aften kæmpe om gruppesejren i gruppe H, og det var et opgør, der var set frem til. Begge landstrænere valgte dog at spare mange spillere, så det nærmest var to reservehold, der løb på banen. Real Sociedad-spilleren Adnan Januzaj afgjorde kampen med sin scoring for Belgien i anden halvleg. Sejren betyder, at Belgien toppede med ni point foran Englands seks point i gruppen. England møder Colombia, mens Belgien møder Japan i ottendedelsfinalerne.

* Panama-Tunesien 1-2:

Der stod æren på spil, da Panama og Tunesien mødtes ved VM i gruppe G. Begge hold var på forhånd færdige ved VM efter gruppespillet, og det hele endte med en sejr til Tunesien, der dog kom bagud i første halvleg. 1-0-føringen var et skridt på vejen i jagten på enten den første sejr eller det første point ved et VM nogensinde for VM-debutanten Panama. Ingen af delene lykkedes dog. Først var det Fakhreddine Ben Youssef, der udlignede i anden halvleg, da han scorede VM-mål nummer 2500 nogensinde efter 51 minutter. Siden sørgede Wahbi Khazri for 2-1-sejren til Tunesien, der sluttede på tredjepladsen i gruppen med tre point. Panamas nul point blev fulgt af en målscore på i alt 2-11.

/ritzau/