FAKTA: Sådan gik det i fredagens VM-kampe

Sport
Iranerne var så glade for sejren over Marokko, at de gav landstræner Carlos Queiroz en lufttur efter kampen. (Foto: Foto: Henry Romero/Reuters)

Det var de sene scoringers dag ved VM, hvor der var spænding til det sidste i alle tre kampe.

Der blev spillet tre kampe på andendagen af fodbold-VM i Rusland.

* Egypten-Uruguay 0-1

Uruguay vandt for første gang i 48 år en premierekamp ved VM, men måtte vente meget længe på den forløsende scoring. Først i kampens sidste minut fik José Gimenez headet bolden i det egyptiske mål og sørgede dermed for en perfekt start for sydamerikanerne. Egypten ydede en udmærket indsats, men led under savnet af Mohamed Salah, der plejede sin skulder på udskiftningsbænken i 90 minutter.

* Marokko-Iran 0-1

Her måtte publikum vente på scoringen helt til 95. minut, og da den endelig faldt, var der tale om et selvmål af marokkaneren Aziz Bouhaddouz. Det gav Iran en lidt overraskende 1-0-sejr i en kamp, hvor det ellers var Marokko, der dominerede. Iranerne satte deres lid til et skudsikkert forsvar og blev belønnet med den noget heldige scoring dybt inde i overtiden.

* Portugal-Spanien 3-3

Cristiano Ronaldo stjal rampelyset med tre mål, da Portugal og Spanien spillede 3-3 i en helt forrygende kamp. Ronaldos tredje scoring faldt blot to minutter før tid på et direkte frispark, som sikrede portugiserne et point mod naboerne. Spanien lignede længe en vinder, men med Fernando Hierro som hasteindkaldt træner på sidelinjen måtte spanierne altså se to point forsvinde for Ronaldos fødder.

/ritzau/