Antallet af ansøgere, der søger ind på en videregående uddannelse via kvote 2, er faldet med knap 1500 i forhold til 2016. Det viser en foreløbig opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Her kan du se, hvad forskellen på kvote 1 og kvote 2 er:
Kvote 1:
* På en kvote 1-ansøgning bliver du udelukkende bedømt på resultatet af din gymnasiale uddannelse. Det betyder, at studerende med højt karaktergennemsnit får plads på den videregående uddannelse før elever med et lavere gennemsnit.
* Er der bestemte karakterkrav til faget, du søger ind på, skal faget være bestået på det krævede niveau.
Kvote 2:
* Optagelse gennem kvote 2 er for ansøgere, som ikke kan blive optaget gennem kvote 1, eller som har brug for at blive vurderet på kvalifikationer ud over eksamensgennemsnittet.
* Kvote 2-kriterierne består af forskellige faglige og generelle aktiviteter, som sammen med den adgangsgivende eksamen giver mulighed for at søge optagelse. Eksempler på kvote 2-kriterier kan være:
* Anden uddannelse (eller dele af en uddannelse) ud over din gymnasiale uddannelse.
* Højskoleophold af typisk 16 ugers varighed.
* Udlandsophold på minimum tre til seks måneder såsom skoleophold med undervisning på gymnasialt eller videregående niveau eller ophold med sprogundervisning.
* Aktiviteter som foreningsarbejde, politisk arbejde, arbejde med børn og unge, arbejde med handicappede eller arbejde som fritidsleder.
* At du har studierelevant arbejde.
* Motiveret ansøgning.
* Test eller optagelsesprøve.
Kilde: Uddannelsesguiden.dk
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.