Mandag fik to nye danske restauranter plads i Michelinguiden for de nordiske lande. MeMu i Vejle og Jordnær i Gentofte har således for første gang modtaget en michelinstjerne.
Kadeau i København er desuden blevet belønnet med en ekstra stjerne, og har nu to michelinstjerner.
Michelinguiden opstod i Frankrig i år 1900 som en anbefaling af gode spisesteder. Guiden nævner tusindvis af restauranter, hvoraf de bedste tildeles en, to eller tre stjerner.
Læs her om guidens indtog i Danmark:
* De første danske michelinstjerner kom i 1983 til Kong Hans Kælder og La Cocotte, da København blev taget med i en guide over de vigtigste byer i Europa.
* Først gik det langsomt, men i løbet af 1990'erne kom der mere fart på, og Kommandanten blev den første tostjernede restaurant herhjemme.
* I 2015 udgav Michelin en særlig udgave af guiden med fokus på nordiske storbyer, hvor Aarhus også blev taget med og fik tre stjernerestauranter.
* Året efter byggede guiden videre og uddelte stjerner til restauranter uden for de store byer. Samtidig blev Geranium den første trestjernede restaurant i Danmark.
* I 2018-udgaven har Danmark - inklusive Færøerne - fået i alt 26 stjernerestauranter med 31 stjerner til deling.
Kilde: Michelin og Politiken.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.