FAKTA: Google fjerner ulovlige reklamer

I 2017 fjernede Google 3,2 milliarder reklamer - svarende til flere end 100 i sekundet. Året før var tallet 1,7 milliarder. (Foto: Foto: Charles Platiau/Reuters)

I 2017 fjernede Google 3,2 milliarder reklamer, som stred mod tjenestens retningslinjer.

De har travlt hos Google - hvert sekund fjerner selskabet nemlig flere end 100 reklamer fra sin tjeneste. Det sker, fordi de strider imod Googles retningslinjer.

Det viser en ny rapport for mediegiganten.

Her kan du læse om, hvad Google ikke vil acceptere reklamer for på sin tjeneste.

* For at beskytte brugerne fjerner Google indhold fra sin reklametjeneste, Google AdWords, der strider mod søgegigantens retningslinjer.

* Det er de reklamer, som ses ude i siden af hjemmesider, når man bruger søgetjenesten.

* Google skelner mellem indhold, som er forbudt at reklamere for, og indhold, der er tilladt at reklamere for med begrænsninger.

* Indhold, der er forbudt at reklamere for, er blandt andet forfalskede produkter, farlige produkter som narkotika og våben samt hacking.

* Reklamer for blandt andet pornografi, alkohol, finansielle produkter og politisk indhold begrænses nogle gange. Her tages blandt andet den lokale lovgivning med i overvejelsen.

* Google fjerner både reklamer og hjemmesider, som gør brug af Googles reklametjeneste, hvis de ikke er i overensstemmelse med retningslinjerne.

* I 2017 fjernede Google 3,2 milliarder reklamer - svarende til flere end 100 i sekundet. Året før var tallet 1,7 milliarder.

Kilder: Google.

/ritzau/