FAKTA: Fire banker blev enige om at fortsætte som Jyske Bank

Jyske Banks topchef er den ordførende direktør, Anders Dam. (Foto: Foto: Lars Sundsh¿j/arkiv/Free)

Fire midtjyske lokalbanker fusionerede i 1967 og blev til Jyske Bank. Læs om banken her.

Jyske Bank har onsdag fremlagt regnskabet for de første ni måneder af 2017, hvor resultatet før skat rundede tre milliarder mod 2,4 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Læs om Jyske Bank her:

* Jyske Bank er i dag det tredjestørste pengeinstitut på det danske marked.

* Banken gør sig i bankforretning for private og virksomheder samt boligudlån.

* Banken har knap 4000 ansatte fordelt på 98 danske afdelinger og to udenlandske afdelinger. En i Hamburg og en i Gibraltar.

* Jyske Bank blev grundlagt i Silkeborg i 1967, da fire midtjyske lokalbanker besluttede sig for at gå sammen for at stå stærkere i konkurrencen med andre banker.

* Silkeborg Bank, Kjellerup Bank, Kjellerup Handels- og Landbrugsbank og Handels- og Landbrugsbanken indgik fornuftsægteskabet.

* De havde dog efter sigende en udfordring med at finde ud af, hvad navnet på den nye storbank i det midtjyske skulle være.

* Det nye navn skulle være højst to ord og let at udtale - også på engelsk. Det endte med Jyske Bank. Det fik dog ifølge Jyske Banks hjemmeside E. Sveinbjørnsson, den daværende direktør i Banktilsynet, til at bemærke: "Det er vel nok lidt vidtfavnende."

* Siden fornuftsægteskabet blev indgået, er Jyske Bank vokset blandt andet gennem opkøb. I 2014 opkøbte banken realkreditinstituttet BRFkredit.

Kilder: Jyske Bank

/ritzau/