FAKTA: Et mesterskab med toptunede konkurrenter i køkkenet

Fra højre ses Rasmus Kofoed og Mette Hvarre Gassner, som vurderer kokkenes præstationer under Årets Kok i 2017. De to Michelin-kokke har igen i år været med til at finde vinderen af konkurrencen. (Arkivfoto) (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Gennem tiden er titlen som Årets Kok gået til talenter, der siden er blevet stjerner på den danske kokkescene.

Håbefulde og hårdtarbejdende talenter udi gastronomien har lørdag kæmpet om titlen som Årets Kok 2019.

Vinderen - Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved - er med trofæet kommet i selskab med en lang række af dygtige mænd og kvinder fra kokkefaget, der over årene har vundet konkurrencen.

Læs her om konkurrencen Årets Kok:

* Årets Kok er danmarksmesterskaberne for professionelle kokke.

* Konkurrencen har været afholdt siden 1992. Formålet med konkurrencen var dengang at sætte mere fokus på kokkeuddannelsen.

* Listen over tidligere vindere af konkurrencen tæller mænd og kvinder, der også efterfølgende har opnået stor anerkendelse for deres kulinariske evner - blandt andet som kokke på Michelin-restauranter og i tv.

* Her kan nævnes Thomas Herman Pedersen (2001), Rasmus Kofoed (2003) og Mette Hvarre Gassner (2011).

* Konkurrencen afholdes i år i MCH Messecenter Herning.

* Mens Årets Kok drejer sig om Danmarks bedste kokke, kåres verdens bedste kok hvert år i konkurrencen Bocuse d'Or.

* I år var vinderen af denne konkurrence danskeren Kenneth Toft-Hansen.

* Tilbage i 2009 blev han kåret som Året Kok i Danmark.

* Også Rasmus Kofoed har fulgt titlen som Årets Kok i Danmark op med en guldmedalje i den internationale konkurrence Bocuse d'or. Det skete i 2011.

* Samtidig med konkurrencen Årets Kok er Årets Tjener blevet kåret.

* Det er Horesta - brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet - samt fagforeningen 3F og erhvervsskolen College 360 i Silkeborg, som har arrangeret konkurrencen.

Kilde: aaretskok.dk, Ritzau.

/ritzau/