FAKTA: Danske steder i fornemt selskab på top 100-liste

Seks kontinenter og 48 lande er repræsenteret på Time Magazines liste over de 100 bedste oplevelsessteder.

Tre danske oplevelsessteder - Tivoli, Noma og Experimentarium - optræder på amerikanske Time Magazines liste "World's Greatest Places 2018".

Mediet har ud fra kriterier som kvalitet, originalitet og innovation udvalgt stederne på baggrund af indstillingerne fra eksperter og korrespondenter.

Både museer, restauranter og hoteller er på listen, som fokuserer på nye og nyligt relevante destinationer i udvælgelsen.

Her kan du se et udpluk af oplevelsesstederne på listen:

I kategorien "To Visit:

- "Underwater Museum of Art", der er det første museum i USA under vandets overflade. Museet ligger i Florida.

- Museet "Louvre Abu Dhabi" i De Forende Arabiske Emiraters hovedstad, Abu Dhabi, hvor der kan ses værker af blandt andre kunstnerne Monet og van Gogh.

- "Casa Vicens" i Barcelona, Spanien. Et hus designet af arkitekten Anotni Gaudi, som nu er blevet lavet til et museum.

I Kategorien "To Stay":

- "Giraffe Manor", Nairobi, Kenya. Her kan gæsterne komme helt tæt på giraffer, som blandt andet kan stikke hovedet ind til hotellets spisesal.

- I Sverige kan gæster bo i hytter i trætoppe og se nordlys på hotellet "Treehotel", der ligger i Harads, Sverige.

- "Generator Hostel", Madrid, Spanien. Arrangementer og stedets hippe indretning har givet hostellet en plads til listen.

I kategorien "To Eat and Drink":

- "Atlas Bar" i Singapore har 1000 varianter af gin på hylderne. Baren er nummer 15 på listen over årets 50 bedste barer.

- På restauranten "Interno" i Caragena, Colombia, bliver alt fra tilberedning af maden til serveringen foretaget af kvinder, der afsoner en fængselsdom.

- "Koks", der sidste år var den første færøske restaurant til at få én Michelin-stjerne, er ligeledes på listen. Restauranten ligger i Leynavatn.

Kilder: Time Magazine.

/ritzau/