Fakta-ansat roses til skyerne: Stoppede spritstiv kunde i sidste øjeblik

Fakta-ansat fik stoppet spritstiv kunde i sidste øjeblik. (Foto: Foto: Privat/Fakta )

Butikschef i Fakta fik snakket fuld kunde fra at køre bil. Nu roses han til skyerne.

Butikschef i Fakta, Søren Thorsted, ser ikke sig selv som en helt, men alligevel var han med til at forhindre en mulig trafikulykke, da han forleden stoppede en spirituspåvirket kunde.

Klokken havde passeret otte onsdag morgen, da medarbejderne i Fakta-butikken i Spentrup, nord for Randers, så en bil parkere lige foran hovedindgangen. Et usædvanligt sted at parkere, tænkte de. Ud af bilen kom en kvinde, der slingede fra side til side.

Inde i butikken væltede hun varer ned fra hylderne, og da hun ved kassen smækkede et par rammer øl op på båndet, slog Søren Thorsteds kollega bag kassen alarm.

- Min souschef, der sad ved kassen, ringede efter mig, fordi hun kunne se, at kunden var beruset og stod og svajede. Hendes dankort blev afvist, da hun ville købe øllene. Hun gik ud af butikken, og jeg måtte løbe efter hende, fordi hun var på vej ud mod sin bil. Jeg åbnede bildøren og fortalte hende, at det ikke var nogen god idé, at hun kørte bil i beruset tilstand, fortæller Søren Thorsted til Avisen.dk.

Hun var meget chokeret 

Det lykkedes butikschefen at overtale kvinden til at lade bilen stå, og han holdt hende hen med snak, indtil politiet kom. Ifølge Søren Thorsted kunne kvinden, der er stamkunde, godt se, at det var dumt, det hun havde gang i, og hun erkendte da også, at hun nok havde kørt bil i stiv tilstand.  

- Hun var meget chokeret over sig selv, og jeg stod nok at snakkede med hende i 20 minutter, inden politiet kom og tog hende med til stationen, siger butikschefen og fortsætter:

- Der er et busstoppested ved siden af Fakta, hvor mange skolebørn tager med hver morgen, og det ville være frygteligt, hvis hun havde kørt nogen ihjel. Jeg er glad for, at vi fik hende stoppet.

Masser af roser

Søren Thorsted vil ikke kun klappe sig selv på skuldrene. Souschefen bag kassen skal også roses, mener han. For havde hun ikke slået alarm og tilkaldt ham, havde den spritstive kunde kunnet fortsætte sin spirituskørsel. Men han er da glad for, at der er blevet lagt mærke til ham fra Faktas øverste ledelse.

Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen har nemlig været i kontakt med Søren Thorsted og sagt, at det var godt, han reagerede.

Ifølge Østjyllands Politi havde kvinden en promille på over det tilladte. Hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.