Onsdag har Madkulturen, der er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet, fremlagt deres undersøgelse af dansk madkultur.
Her kan du lære lidt om, hvad der kendetegner vores aftensmåltider, og hvordan de ændrer sig i disse år:
Tid brugt på at lave aftensmad (Udvikling siden 2015 i parentes):
* Under 15 minutter: 32 procent (+6 procentpoint).
* 15-30 minutter: 41 procent (-1 procentpoint).
* 31-45 minutter: 20 procent (Det samme)
* Over 45 minutter: 8 procent (-4 procentpoint).
Mest hyppige middagsretter:
* Rugbrød med pålæg, 6,6 procent.
* Kylling med kartofler, 5,7 procent.
* Pizza, 5 procent.
Andel af middagsretter hvor kød indgår:
* 18-25 år: 68 procent.
* 26-34 år: 75 procent.
* 35-49 år: 77 procent.
* 50-64 år: 75 procent.
* 65-90 år: 71 procent.
Andel der kun spiser hjemmelavet mad til aften:
* Storbyer: 43 procent.
* Større provinsbyer: 48 procent.
* Mindre byer: 49 procent.
* På landet: 59 procent.
Andel der spiser kartofler:
* 2015: 44 procent.
* 2018: 33 procent.
Foretrukne type mad (Udvikling siden 2015 i parentes):
* Traditionelt dansk mad: 46 procent (+2 procentpoint).
* Moderne dansk mad: 13 procent (-8 procentpoint).
* Italiensk: 10 procent (Det samme).
* Asiatisk: 6 procentpoint (Det samme).
* Amerikansk: 4 procent (Det samme).
* Andet sydeuropæisk: 4 procent (+1 procentpoint).
* Mellemøstligt: 2 procent (+1 procentpoint).
* Mexicansk: 2 procentpoint (Det samme).
* Andet: 13 procent (+1 procentpoint).
Kilde: Epinion for Madkulturen.
/ritzau/