Fagforeninger kræver undersøgelse inden næste udflytningsrunde

V understreger, at regeringen har i sinde at erfaringsopsamle på den seneste udflytning i processen op til den næste udflytning.
- Vi synes godt, man kan se på, om man kunne have gjort det bedre, og om man kunne få flere til at flytte med deres arbejdspladser, frem for at genopbygge styrelser helt fra bunden, siger Sara Vergo, der er Formand for Djøf Offentlig.
- Vi synes godt, man kan se på, om man kunne have gjort det bedre, og om man kunne få flere til at flytte med deres arbejdspladser, frem for at genopbygge styrelser helt fra bunden, siger Sara Vergo, der er Formand for Djøf Offentlig. Foto: Djøf

Fire fagforbund kræver nu, at regeringen laver en tilbundsgående undersøgelse af den seneste udflytning af arbejdspladser fra hovedstaden.

Det skal gøres, inden man sætter anden runde af udflytninger i gang, lyder det fra HK Stat, Djøf, IDA og Magisterforeningen. Det skriver DR P4 København.

For der er hårdt brug for, at man lærer af de fejl og udfordringer, som sidste omgang af udflytning bød på, siger næstformand i HK Stat, Peter Raben, til DR P4 København.

- Der er behov for en grundig evaluering af den første bølge af udflytninger, fordi det har store konsekvenser for de medarbejdere, det berører, men også for de borgere og virksomheder, som er i kontakt med de styrelser, der flyttes, siger han.

I Ingeniørforeningen IDA, er man enig og mener, at der især er brug for at undersøge det videnstab, som man mener, at den seneste udflytning forårsagede.

- Der er ingen, der kan være bekendt med, at udflytningen alene foregår på en mavefornemmelse og ikke på et oplyst grundlag, siger formanden for IDA Offentlig, Carsten Eckhart Thomsen, til DR P4 København.

Det bakker man op om i Djøf Offentlig, hvor man vurderer, at cirka fem procent af de udflytningsramte medarbejdere er flyttet med deres arbejdsplads. Derfor er der brug for at samle viden, inden næste ryk.

- Vi synes godt, man kan se på, om man kunne have gjort det bedre, og om man kunne få flere til at flytte med deres arbejdspladser, frem for at genopbygge styrelser helt fra bunden, siger Sara Vergo, der er Formand for Djøf Offentlig, til DR P4 København.

Men hos regeringspartiet Venstre, mener erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen ikke, at der er grund til at sætte sådan en undersøgelse i gang.

- Jeg synes, det i høj grad lyder som en måde at forsinke processen på. Det er ikke en hemmelighed, at de her organisationer tidligere har ytret sig meget kritisk overfor udflytningen af statslige arbejdspladser, siger han til DR P4 København.

Han understreger dog, at regeringen har i sinde at erfaringsopsamle på den seneste udflytning i processen op til den næste udflytning.

- Vi lytter selvfølgelig til alle de erfaringer, der bliver gjort, og selvfølgelig kommer de til at indgå i de drøftelser, som regeringen har i øjeblikket. Men jeg betragter altså mest det her forslag, om en stor grundig undersøgelse, som en måde at sætte udviklingen på pause, og det er vi ikke interesseret i fra Venstres side, siger Torsten Schack Pedersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.