Fagforening: Krifa kaprede medlem, uden hun vidste det
Formanden for Dansk Metal Skjern-Ringkøbing, Helge Albertsen, fastslår, at det er usædvanligt, man lægger den slags advarsler ud. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Ifølge Metal Skjern-Ringkøbing blev kvindeligt Metal-medlem overført til Kristelig Fagbevægelse (Krifa) uden hendes viden og uden at have udtrykt ønske om at skifte fagforening.

Den gule fagforening Krifa har tilsyneladende flyttet en kvinde fra Dansk Metal til Krifa, uden at hun vidste noget som helst om det. 

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Ifølge et Facebook-opslag fra Dansk Metal Skjern-Ringkøbing modtog Metal-afdelingen en anmodning fra en kvinde om overflytning til Krifa.

Som det er sædvane, når et medlem ønsker at skifte til en anden fagforening indkaldte Metal hende til et møde for at høre nærmere om baggrunden for hendes beslutning.

Hendes mand kontaktede derefter afdelingen for at høre, hvad der lå bag mødeindkaldelsen. Han og hustruen blev meget forbløffede, da de hørte, at hun skulle have bedt om at blive overflyttet til Krifa.

- Manden oplyser, at hans kone aldrig har anmodet om at blive overflyttet til Krifa. Han tilføjer så, at han selv er selvstændig, og lige har opsagt sit abonnement hos Krifa, da han driver virksomhed, skriver Metal i Facebook-opslaget.

Ifølge Dansk Metal undrede manden sig meget over, at sælgeren fra Krifa blev ved med at spørge ind til hans kone. Manden understreger dog, at der aldrig har været tale om, at hans kone skulle overflyttes til Krifa. 

- Tilsyneladende har Krifa medarbejderen tiltusket sig oplysninger nok til at kunne anmode Dansk Metal om at få overflyttet vores medlem uden medlemmets samtykke, skriver Metal på Facebook. 

 Formanden for Dansk Metal Skjern-Ringkøbing, Helge Albertsen, fastslår, at det er usædvanligt, man lægger den slags advarsler ud.

- Det enestående her er jo, at det er manden, der bliver ringet op af sælgeren fra Krifa, men at det er hans kone, der lige pludselig bliver overflyttet, siger Helge Albertsen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Flemming R. Kristensen, kundechef hos Kristelig Fagforening, står helt uforstående over for det begivenhedsforløb, som Metal Skjern-Ringkøbing beskriver i Facebook-opslaget.

- Det er ikke alene totalt i modstrid med vor forretningsetik men også med den procedure, vi følger, når vi kontakter potentielle nye medlemmer, siger Flemming R. Kristensen. 

- At det oven i købet skulle være hustruen til en person, der angiveligt var blevet kontaktet af Krifa, der var blevet overflyttet uden sin viden, forekommer helt utænkeligt, tilføjer han.