Fagforening: Ærgerlige over kritik fra ishockeyspillerne
Fagforeningen truede med at forbyde klubberne at bruge ishockeyspillerne i kommercielle sammenhænge, hvis ikke der blev lavet en ny overenskomst. Foto: Scanpix/arkiv
Landets ishockeyspillere ville ikke bakke op om deres fagforenings overenskomstkrav.

Ishockeyspillernes fagforening, DEF-sport, er kede af, at den ene spillertrup efter den anden de seneste dage har trukket støtten til forbundets ultimative overenskomstkrav i den verserende sag med klubberne.

Spillerne bakker nu i stedet op om arbejdet i Kontraktudvalget, som spillerne, Ligaforeningen af danske isligaklubber og Dansk Ishockeyunion (DIU) har nedsat for at løse striden, som Avisen.dk har dækket igennem længere tid.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at vi har fået kritik af spillere og vores medlemmer. Vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at få en dialog med DIU og Ligaforeningen de seneste otte måneder, uden at det er lykkes. Vi vil nu snakke med medlemmerne om deres kritik, siger Mark O. Madsen, formand i DEF-sport, i en pressemeddelelse.

Fagforeningen truede med at forbyde klubberne at bruge ishockeyspillerne i kommercielle sammenhænge, hvis ikke der blev lavet en ny overenskomst. Det mødte modstand fra spillerne, der har ønsket arbejdsro til at spille ishockey. De mente også, at DEF-sports udmelding ikke var gavnlig for sporten eller processen.

Spillerne anerkendte dog deres fagforenings tidligere arbejde, og det er DEF-sport trods den aktuelle kritik glade for at høre.

- Vi har jo kun spillernes interesser for øje, og det har vi i alt vores arbejde og også gennem hele forløbet her. Derfor er jeg, vi, selvfølgelig glade for, at spillerne anerkender, at vi gør et stort arbejde, der har medført reelle forbedringer for spillerne, og at de støtter op om vores arbejde generelt, siger Morten Andreasen, ishockeyspiller i Rødovre Mighty Bulls og bestyrelsesmedlem i DEF-sport.

DEF-sport vil nu tale med spillere og medlemmer om, hvordan man bedst muligt kommer videre og støtter spillerne:

- Vi står altid bag vores medlemmer og står klar til at hjælpe dem bedst muligt nu og fremover. Det er jo dem, der er DEF-sport, og derfor tager vi også en dialog med spillerne om, hvordan vi gør i det videre, siger Sebastian Dahm, målmand i Graz 99ers og landsholdet og bestyrelsesmedlem i DEF-sport.